DÜNYA

Kassam Tugayları, Lider Heniyye'ye suikast, bölge genelinde büyük etkileri olacaktır

HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, hareketin liderlerinden İsmail Heniyye'nin katledilmesine ilişkin, "Komutan Heniyye'ye suikast, savaşı yeni bir boyuta taşıyan ve tüm bölge üzerinde büyük etkileri olacak önemli bir olaydır. Netanyahu’nun kendini beğenmişliği, işgalci varlığın çöküşünü hızlandırmaktadır." dedi.

Kassam Tugayları, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da siyonist suikast sonucu şehit edilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma; onlar Rableri katında diridirler.” ayetine atıfta bulunan Kassam;  Filistinli mücahit halka, Arap ve İslam ümmetine ve direnişine, dünyanın özgür insanlarına, İslami direniş hareketi HAMAS'ın lideri, komutan mücahid İsmail Abdüsselam Heniye’nin şehadetini büyük bir onun ve gururla bildirdiklerini kaydetti.

Kassam, açıklamasına şu maddelere dikkat çekti:

"Birinci olarak, şehit mücahit "Ebu el-Abd’’ (Heniyye'nin künyesi) bir ömür boyu hizmet, cihat ve fedakarlıkla dolu bir yolculuk geçirmiştir. Hareketin gelişim aşamalarını takip etmiş, birçok dönüm noktasında önemli katkılarda bulunmuş ve Filistin davamıza büyük hizmetler vermiştir. Direnişin güçlenmesine, ümmetin enerjilerini birleştirmeye ve yönünü Kudüs’e çevirmeye yönelik önemli roller üstlenmiştir. Bu şehadet, halkımız ve ümmetimizin özgürlük savaşında yürütülen "Kudüs Tufanı" adlı şerefli savaşın bir parçası olarak gerçekleşmiştir.

İkinci olarak, İran’ın başkenti Tahran’ın kalbinde gerçekleştirilen bu alçakça suikast, savaşı yeni bir boyuta taşıyan ve tüm bölge üzerinde büyük etkileri olacak önemli bir olaydır. Düşman, saldırı ve direniş liderlerini farklı bölgelerde hedef alarak bölge ülkelerinin egemenliğini ihlal etme konusunda büyük bir yanlış yapmıştır. Suçlu Netanyahu’nun kendini beğenmişliği, işgalci varlığın çöküşünü hızlandırmakta ve Filistin topraklarından tamamen silinmesini sağlamaktadır.

Üçüncü olarak, bu siyonist barbarlığın sona erme zamanı gelmiştir. Bu azgın düşmanı durdurmak ve burada ve orada karışan elini kesmek gerekmektedir ki, saldırganlıklarından vazgeçsinler. Düşmanın farklı bölgelerdeki sürekli suçları, bölgedeki tüm ülkeler ve halklar için tehlike çanlarını çalmaktadır. Bu durum, herkesin Filistin’deki direnişi destekleyip güçlendirmesi için bir teşvik olmalıdır; çünkü direniş, tüm ümmetin ön saflarında bir savunma hattıdır. Bu nedenle düşman, direnişi kırmak ve ümmetin ülkeleri ve halklarına yönelik büyük saldırılara odaklanmak için direnişi teslim almayı hedefliyor.

Dördüncü olarak, liderimiz İsmail Heniyye'ni kanı, bugün Gazze’nin çocukları, kadınları, gençleri ve yaşlılarıyla, halkımızın ve ümmetimizin mücahitlerinin kanı ile karılmıştır. Bu, direniş ve liderlerinin, halklarıyla birlikte savaşın merkezinde olduklarını göstermektedir. Bu temiz ve Allah katında değerli kanlar kesinlikle boşa gitmeyecek, aksine özgürlük yolunda bir meşale olacaktır. Düşman, Gazze’de, Batı Şeria’da, işgalci varlığında ve mücahitlerimizin ve ümmetimizin ellerinin ulaşabileceği her yerde bedelini ödeyecektir, inşallah.

'Allah, işinde galiptir, fakat insanların çoğu bunu bilmezler.'

Şüphesiz bu sonu zafer veya şahadet olan bir cihattır." (İLKHA)