DÜNYA

Kenani: israil rejimi ABD'nin desteğiyle insanlığa karşı suç işliyor

 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, siyonist rejimin, Batı'nın ve özellikle ABD'nin desteğiyle onlarca yıldır Filistin halkının temel, doğal ve insani haklarını sistematik ve ağır bir şekilde ihlal ettiğini söyledi.

Nasır Kenani, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda siyonist işgal rejiminin 15 bini çocuk olmak üzere 40 bin masum insanı şehid ettiğini vurguladı.

Kenani, "siyonist rejim, 10 ay içinde Gazze Şeridi'nde yaklaşık 15 bini çocuk olmak üzere 40 bin masum Filistinli insanı öldürdü, 100 binden fazla kişiyi yaraladı ve binlerce kişiyi enkaz altında bıraktı veya kaybolmasına neden oldu. Buna rağmen, Amerikalı yetkililer küstahça Filistinlileri ve direniş gruplarını 'terörist' olarak nitelendiriyor ve ABD hükümeti israil'i 'teröristlere' karşı savunmaya kararlı olduğunu söylüyor!" ifadelerini kullandı.

Kenani, ABD'nin gerçekleştirilen soykırımı mali, askeri ve siyasi olarak desteklediğini belirterek "siyonist rejim, Batı'nın ve özellikle ABD hükümetinin tam desteğiyle onlarca yıldır Filistin halkının temel, doğal ve insani haklarını sistematik ve ağır bir şekilde ihlal eden ve insanlığa karşı suç işleyen bir ırkçı terör rejimidir." dedi. (İLKHA)