GÜNCEL

Küçük çocuğun hırsızlık yapması işyeri sahibini üzdü

Batman'da bir işyerine giren 8-10 yaşlarındaki çocuk, kasada bulunan paraları alarak kayıplara karıştı. İşyeri sahibi, çocuğun tespit edilip ailesine ceza verilmesi gerektiğini söyledi.

Batman merkez Sağlık Mahallesi Yunus Emre Caddesi'nde bulunan bir işyerine giren kimliği belirsiz bir hırsızın kasada bulunan paraları aldığı anlar, işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Hırsızlık olayı, dün akşam saatlerinde bir çiğköfte salonunda meydana geldi.

Yaşanan hırsızlık olayını değerlendiren esnaf Hamza Erol, hırsızlık yapan kişinin çocuk olmasının kendisini çok üzdüğünü ifade etti.

Başka hırsızlıkların yaşanmaması ve 8-10 yaşlarında çocukların hırsızlığı meslek edinmemesi için yetkililerin bir an önce bir çalışma başlatması ve ailelerine gereken ceza ya da uyarıların yapılması gerektiğini belirtti.

"Hırsızlığın yaşandığını, bir müşterimize para üstü vermek isterken fark ettim"

Müşteriye para üstü vermek isterken hırsızlığın yaşandığını fark ettiğini belirten esnaf Hamza Erol, "Burada çiğköfte satıyorum. İşyerimiz küçük ve az da olsa geçimimizi yapmaya çalışıyoruz. Dün akşam saat 21.00 civarında yan tarafımızda bulunan büfeye kısa süreliğine uğradığım esnada bir çocuk hemen arkamdan işyerime girmiş. İçerde bir miktar para vardı, onları almış. Çıkarken de yan tarafımızdaki büfeye ben de oradayken bir şey sorup gidiyor. Hırsızlığın yaşandığını bir müşterimize para üstü vermek isterken, baktım ki bütün paralar yok. Kamara kaydına baktığımda 8-10 yaşlarında bir çocuğun içeri girip paraları aldığı gözüküyor." dedi.

"Bir çocuğun böyle bir hırsızlık yapması bizi çok üzdü"

Suça bulaşan çocuğun ailesinin tespit edilip cezalandırılması gerektiğini ifade eden Erol, "8-10 yaşlarında bir çocuğun böyle bir hırsızlık yapması bizi çok üzdü. Bence bu olayda bu çocuğun bir suçu yok. Bütün suç ailesinde. Bundan dolayı çocuğun tespit edilip ailesine ceza verilmesini istiyorum. Çocuk küçük olduğu için şikâyetçi olmadık ama karakola gidip şikâyetçi olacağım ki ailesi cezalandırılsın." şeklinde konuştu. (İLKHA)