DÜNYA

Lübnan: israilin sağlık sistemini hedef alması savaş suçudur

Lübnan Sağlık Bakanlığı, siyonist rejimin sağlık sistemine yönelik saldırılarla uluslararası kanunları hiçe sayarak tereddüt etmeden savaş suçu işlediğini belirtti.

Katil rejim, Beyrut'un güneyindeki es-Sahil Hastanesi'ni vurmakla tehdit etmesinin ardından Refik Hariri Üniversite Hastanesi'nin çevresine saldırdı.

Saldırıda biri çocuk 4 kişi şehid oldu, 24 kişi yaralandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalcilerin sağlık sistemine yönelik saldırılarla uluslararası kanunları hiçe sayarak tereddüt etmeden savaş suçu işlediği belirtildi.

Saldırıların kınandığı açıklamada, son 24 saatte siyonist rejim saldırılarında 4 sağlık personelinin görevlerini yerine getirdiği sırada katledildiği, 5'inin de yaralandığı belirtildi.

Uluslararası topluma sessizlik politikasından vazgeçmesi çağrısı yapılan açıklamada, "Bu kayıtsızlık daha ne kadar sürecek? Dünyanın vicdanı uyanıp israilin Lübnan'daki sağlık sistemine yönelik saldırılarını durdurana kadar kaç masum insan öldürülecek, hayati öneme sahip kaç bina yıkılıp zarar görecek?" diye soruldu.

Açıklamada, Lübnan'daki hastanelerin ve sağlık çalışanlarının zorlu savaş koşullarında hizmet vermeye çalıştığı da vurgulandı. (İLKHA)