GÜNCEL

Malatya Valisi Yavuz: Çocuk güvende değilse geleceğimiz tehlike altında demektir!

Çocukların ellerinden sımsıkı tutulması ve onlara zaman yatırımının yapılması gerektiğini belirten Vali Seddar Yavuz, maddi menfaat temin etmenin, sevginin ve şefkatin yerine konulamayacağını bütün ebeveynlerin idrak etmesi gereken bir süreçten geçildiğini belirtti.

Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, çocuk haklarını korumak, çocuk haklarına dikkat çekmek, her çocuğun doğuştan bazı haklara sahip olduğunu, çocukların sahip olduğu hakların korunduğunu vurgulamak ve farkındalık oluşturup, bu konuda toplumu bilgilendirmek amacıyla, Valilik önünde bulunan toplu taşıma durağında "Çocuk Hakları Durağı Farkındalık Etkinliği" yapıldı.

"Eğer çocuk güvende değilse geleceğimiz tehlike altında demektir"

Programda konuşan Vali Seddar Yavuz, çocuk hakları ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yürütülen çalışmaların, illerde de İl komiteleri tarafından yürütüldüğünü belirterek, "Şunu ifade etmek isterim ki, eğer çocuk güvende değilse, eğer çocuk iyi eğitim almıyorsa, çocuk hak ettiği sevgi ve şefkatten yoksun ise geleceğimiz tehlike altında demektir. O yüzden çocuklarımızın ellerinden sımsıkı tutmalı, onlara zaman yatırımı yapmalı, maddi menfaat temin etmenin, sevginin ve şefkatin yerine konulamayacağını bütün ebeveynlerin idrak etmesi gereken bir süreçten geçiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Ççocuklarımızın haklarını korumak bizlerin en temel sorumluluğudur"

Vali Yavuz, "Özellikle dijital çağın henüz başladığı ve daha da gelişeceği bir dönemde evlatlarımızı başta dijital bağımlılık olmak üzere bağımlılık türlerinden koruyacak, onların fiziksel ruhsal ve psikolojik gelişimlerine katkı sunacak yaklaşımları hep beraber ortaya koymak için gayretle çalışıyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların haklarını korumak, güvenli bir ortamda büyümelerini sağlamak bizlerin en temel sorumluluğudur. Çocuklarımızı, gençlerimizi önemsiyoruz. Toplumda çocuklarımızın haklarının bilinmesi de oldukça önemli. Onların başarılı, özgüvenli, devletine, milletine faydalı bireyler olarak yetişmesi için elimizden gelen her gayreti gösteriyoruz. Bu tür projelerle toplumda çocuk hakları konusunda daha fazla bilinç oluşturmayı amaçlıyoruz" dedi.

Etkinlik, programa katılan çocuklara Vali Yavuz ve diğer katılımcıların hediyelerini sunmalarının ardından sona erdi. (İLKHA)