Filistin

Mardin'de Gazze yararına düzenlenen kermese 4’üncü günde de yoğun katılım

Mardin Umut Kervanı tarafından Gazze yararına düzenlenen kermes, 4’üncü gününde de yoğun katılımla devam ediyor.

Mardin Umut Kervanı, Gazze’ye yardım amacıyla kermes düzenliyor. Kermes, dördüncü gününde de halkın yoğun katılımıyla sürüyor. Mardin halkı, Filistin’e destek vermek amacıyla kermese büyük ilgi göstererek yardımlarda bulunuyor.

Kermes boyunca satışa sunulan çeşitli ürünler halkın yoğun ilgisini çekiyor. Kermesten elde edilen gelir, Gazze’de zor durumda olan insanlara ulaştırılacak. Mardin halkı, hem alışveriş yaparak hem de manevi destek vererek Filistin’e katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyor. Umut Kervanı’nın bu organizasyonu, katılımcılar tarafından büyük takdir topluyor.

Halk, Gazze’ye yardım amacıyla düzenlenen kermesten dolayı Umut Kervanı’na teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devam etmesi talebinde bulundu. Kermes, hem yardım eli uzatmanın hem de toplumsal dayanışmanın bir sembolü olarak önem taşıyor.

Halkın yoğunluğundan memnun kaldıklarını belirten Mardin Umut Kervanı Başkanı Abdulaziz Önen şu ifadelere yer verdi: “Mardin Umut Kervanı kermesimizin dördüncü günündeyiz. Elhamdülillah halkımızın teveccühünden ilgililerinden gerçekten memnunuz. Halkımıza teşekkür ediyoruz. Farklı ilçelerden hayırsever ablalarımız kendi evlerinde yaptıkları yemek ve tatlıları kermese getirerek Gazze yararına sundular. Hatta birebir kendileri bu satışı da gerçekleştiriyor. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Bu ilginin devam etmesi lazım. Pazar, pazartesi ve salı günü de kermesimiz devam edecek inşallah.”

Kermese katkıda bulunmak üzere alışveriş yapan bedensel engelli Ata Elkatmış, kermesi düzenleyenlerden ve kermesten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Gazze yararına düzenlenen kermese alışveriş yapmak için geldim. Çok güzel bir faaliyet olup bu kermesi düzenleyenlerden Allah razı olsun. Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimiz için bu günlerde birlik olmamız lazım. Bu tür faaliyetlerin devamını talep ediyoruz. Burada bulunan ürünler ve yemekler uygun bütçeli. Halkın yoğunluğu da bayağı güzel. Herkesi bu kermese davet ediyorum.” şeklinde aktardı.

Kermesi tertipleyen Umut Kervanı’na teşekkürde bulunan Mehmet Semen, “Kermes şu an güzel bir yoğunluk içerisinde. Katkıda bulunmak için buralara geldik. Gazze yararına yapılan bu tür etkinlikler bayağı etkili oluyor. Kermesi tertipleyen Mardin Umut Kervanı’na bu konuda teşekkür ederek, çalışmalarını bu yönde devam ettirmelerini talep ediyorum.” dedi.

Ayşegül Tekin, anlamlı bir etkinliğin yapıldığına dikkat çekerek, “Gazze yararına yapılan kermese alışveriş için geldim. Kermeste bulunan yemekler çok güzel. Gazze yararına olması hasebiyle anlamlı bir etkinlik düzenlenmiş. Ayrıca çocuklara özel etkinliklere de yer verilmiş. Bu kermesi yapanlara teşekkürde bulunarak, herkesin kermese gelmesini tavsiye ediyorum.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)