DÜNYA

Meksika'da belediye başkanı göreve başladıktan birkaç gün sonra suikasta uğradı

Meksika'nın güneyindeki Guerrero eyaletine bağlı Chilpancingo kentinin belediye başkanı Alejandro Arcos, göreve gelmesinden sadece altı gün sonra suikasta uğradı.

Ülke medyasına göre suikast haberi, WhatsApp'ta dolaşan ve Arcos'un kesik başının bir kamyonetin tepesine yerleştirildiğini gösterdiği iddia edilen görüntülerin ardından geldi.

Guerrero eyalet valisi Evelyn Salgado sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Onun kaybı tüm Guerrero toplumunu yasa boğdu ve hepimizi öfkeyle doldurdu." ifadelerini kullandı.

Arcos, Haziran ayında, Kurumsal Devrimci Parti'yi (PRI) de içeren bir muhalefet koalisyonunun temsilcisi olarak seçildi. Suikastının ardından PRI, cinayeti "korkakça" olarak kınadı ve adalet çağrısında bulundu.

PRI Başkanı Alejandro Moreno, Arcos cinayetinin, Chilpancingo belediye meclisi sekreteri Francisco Tapia'nın öldürülmesinden üç gün sonra gerçekleştiğini söyledi.

Eyalet başsavcılığı, Arcos cinayetiyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Meksika'nın en fakir eyaletlerinden biri olan Guerrero, uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığının kontrolü için mücadele eden karteller arasındaki çatışmalar ilgili yıllardır süren şiddete maruz kalıyor. (İLKHA)