DÜNYA

Meşal: siyonist rejim, Batı Şeria sakinlerini Ürdün'e zorunlu göç ettirme peşinde

İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) yurtdışı sorumlusu Halid Meşal, siyonist işgalci katillerin, milyonlarca Filistinliyi Batı Şeria'dan Ürdün'e göç ettirmeye çalıştığını söyledi.

El Arabi Kanalına konuşan Meşal, sözlerine “Milletler ancak fedakarlıkla özgürleşecek.” Cümlesiyle başlayarak, "siyonistlerin planının özü, Arap ülkelerinin milli güvenliğini tehdit etmektir.” açıklamasında bulundu.

“israil rejimi Batı Şeria'yı ağır baskı altına almaya çalışıyor. Oysa Aksa Tufanı işgale ve işgalcilik eylemlerine karşı çıkmak amacıyla ortaya çıktı.” diyen Meşal, “Çatışmaların durdurulduğuna dair bir bilgi yok ve Netanyahu temmuz ayında Öneri 2'den geri çekildi.” ifadesine dikkat çekti.

Meşal, siyonist düşmanının Gazze işgali sırasındaki kazanımlarının taktiksel başarı olduğunu stratejik açıdan ise, büyük kayıplara uğradığı vurgusunda bulundu.

Meşal, hiçbir ateşkes müzakeresinin ve çatışmanın durdurulmasının söz konusu olmadığını ifade ederek sözlerinin sonunda bir kez daha “HAMAS, Gazze'deki ateşkes görüşmelerini yönetmeye çalıştı ama bunu Netanyahu çıkmaza soktu.” ifadesinin de altını çizdi. (İLKHA)