GÜNCEL

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, rüzgar ve zirai don uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Karadeniz bölgelerinin yağmurlu diğer bölgeler az bulutlu ve açık geçeceğini, hava sıcaklıkları iç ve güney bölgelerde 3 ila 6 derece azalacağını, yağışların Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğini belirtti. Soğuk havayla birlikte İç Anadolu, Ege ve Göller yöresinde zirai don bekleniyor.

Yapılan son tahminlere göre, ülkenin genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, ile Sivas, Çankırı çevreleri ve Ankara'nın kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın İç Ege İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer hafif zirai don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının iç ve güney kesimlerde 3-6 derece azalacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların, Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın, İç Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Zirai don tehlikesi

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz üzerinden gelen soğuk havayla birlikte bu gece İç Anadolu, İç Ege ve Göller Yöresi’nin yükseklerinde, don hadisesi beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunması istenildi. (İLKHA)