GÜNCEL

Muğla'da 3 bölgede orman yangını

Muğla'da dün Dalaman ve Ortaca'da başlayıp devam eden yangınlarına bugün bir yenisi daha eklendi. Menteşe'de çıkan yangına ekipler müdahale ediyor.

Kentte 3 bölgede çıkan orman yangını ile ilgili açıklama yapan Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangınların kontrol altına alınması için çalışmamaların devam ettiğini söyledi.

Yangınların Kavaklıdere, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman'da çıktığı bilgisini veren Akbıyık, "En büyük yangın burası.(Dalaman) Tüm ekiplerimiz burada. Orman Bölge Müdürlüğümüzün kara araçları, itfaiye, arazöz, iş makineleri Büyükşehir Belediyemizin, tüm civar belediyelerimiz, AFAD kriz merkezimiz toplandı, başında bir vali yardımcımız var. Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Yangın, çok geniş bir alanda. Yüksek bir rüzgar var. Bu da maalesef mücadeleyi zorlaştırıyor. Şu ana kadar iki hanede 11 vatandaşımızı tahliye ettik. Eski bir, iki yanan yapı var. Allah'a şükür, can güvenliğiyle ilgili şimdilik bir sıkıntı yok. Her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz. Taşbaşı Mahallesi'nde diğer haneleri de tahliye edebiliriz. Yangının durumuna göre hareket edeceğiz." (İLKHA)