Gündem

"Muhtarlık seçimleri de belediye seçimlerindeki gibi tek şerit pusula olsun"

8 Şubat Mahalle Muhtarı Metin Koçarslan, muhtarlık seçimlerinde her muhtarın ayrı bir pusulayla değil her mahalledeki muhtar adaylarının tek bir pusulayla seçime girmesinin daha isabetli olacağını kaydetti.

 "19 Ekim Muhtarlar Günü" dolayısıyla İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Gaziantep Şehitkamil ilçesi 8 Şubat Mahalle Muhtarı Metin Koçarslan, muhtarlık seçimleri ve mahalle temizliği hakkında değerlendirmede bulundu. 

"Muhtarlık seçimlerinde bir tatsızlık olmamasını istiyoruz"

Koçaslan, muhtarların seçim sürecinde bazı sıkıntılarla karşılaştığına dikkat çekerek, "Tüm muhtarlarımızın günü kutlu olsun. Muhtarlık seçimlerinde de belediye seçimlerindeki gibi tek şerit pusula olmasını Yüksek Seçim Kurulu'ndan istiyoruz. Herkes tek tek kendi pusulasını dağıttığı zaman bir kağşa ve tatsızlıklar meydana geliyor. Bunla olmasın istiyoruz. Muhtarlık seçimleri bir yarıştır, hepimiz kardeşiz. Kim kazanırsa ona saygı duyacağız. Muhtarlık seçimlerinde bir tatsızlık olmamasını istiyoruz. Vatandaşlarımızla belediyelerimiz arasında bir köprü görevi görüyoruz. Her bir mahallemizin daha iyi ve güzel olmasını isteriz. Temizlik imandan gelir. Belediyemizin personelleri istediğimiz zaman geliyor am vatandaşlarımızın da çevreye karşı daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Mahallemizi daha temiz tutarsak, çöplerimiz çöp konteynerine atarsak, gençlerimiz parkta kahvaltı yaptıklarında veya çekirdek yediklerinde kabukları yere atmasalar daha iyi olur. Muhtarlık seçimlerinde son günü pusulasını getirip aday olunmasını doğru bulmuyorum. Önceden seçim kuruluna başvuru yapılması gerekiyor." dedi.

"Yardım alanda verende ahiretini düşünerek yardım etmelidir"

Kendilerine gelen yardımları en doğru şekilde dağıtmaya gayret ettiklerini dile getiren Koçaslan,"İhtiyaç sahibi inşalar içi belediyemiz tarafından bize verilen yardımları ihtiyaç sahibi ailelere veriyoruz. Belediye tarafından bize verilen kayıt listesine ihtiyaç sahibi ailelerimizi yazıp belediyemize veriyoruz. Onlar incelemeden geçirdikten sonra vatandaşın muhtaçlık durumu ortay çıkıyor. Muhtarların kendisine gelen yardım kolilerini istedikleri kişiye vermeleri söz konusu değildir. Muhtarların istediği kişiye yadım verdiği konusu doğru değildir, muhtarlarımızı bu konuda suçlamayalım. Belediye veya hayırseverlerden gelen yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Bir iki muhtarın yaptığı hatayı hepsine mal etmeyelim. Bizler adalet noktasında Hazreti Ömer Efendimizin yolunda yürümeliyiz. Yardım alanda verende ahiretini düşünerek yardım etmelidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)