DÜNYA

Norveç'ten işgal rejimine "diplomasi" tepkisi: "Sonuçları olacak"

Norveç Dışişleri Bakanlığı, işgal rejiminin Batı Şeria'daki Norveç elçilerinin diplomatik statüsünü iptal etme kararının "sonuçları olacak" "aşırı bir eylem" olduğunu bildirdi.

Mayıs ayında Filistin devletliğini tanıyan Norveç, işgalin bu hareketini "aşırı" olarak niteledi ve ikili ilişkilerde "olumsuz sonuçlar" doğuracağı konusunda uyardı.

Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, siyonist Netanyahu'ya atıfta bulunarak yaptığı açıklamada, "Bugünkü kararın Netanyahu hükümetiyle olan ilişkimiz üzerinde sonuçları olacak. Norveç'in Netanyahu hükümetinin şu anda yarattığı duruma yanıt olarak hangi önlemleri alacağını düşünüyoruz" dedi.

siyonist dışişleri bakanı İsrael Katz, bugün yaptığı açıklamada, Norveç'in Filistin Yönetimi'ndeki elçilerinin diplomatik statüsünün, Ekim ayında Gazze savaşının başlamasından bu yana Oslo'nun "israil karşıtı davranışları" nedeniyle iptal edileceğini söyledi.

Katz, "Norveç Büyükelçiliği'nin Filistin Yönetimi'ne karşı israildeki tüm temsilinin sona erdirilmesini emrettim" dedi ve "israil karşıtı davranışların bir bedeli var" diye ekledi. (İLKHA)