GÜNCEL

Okulda sıra olmaması nedeniyle öğrenciler ders başı yapamadı

Şanlıurfa’nın merkez Karaköprü ilçesinde yeni yapılan okulda sıra olmadığından dolayı öğrenciler ders başı yapamadı.

 

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde yeni inşa edilen Güllübağ İlk ve Ortaokulu'nda yaşanan sıra eksikliği, eğitim-öğretim yılının başlamasına rağmen öğrencilerin ders başı yapamamasına neden oldu.

Okulun fiziksel yapısı tamamlanmış olmasına rağmen sınıflarda yeterli sayıda sıra bulunmaması, öğrenci ve velileri mağdur etti.

Veliler, çocuklarının eğitime başlayamamasından dolayı büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti. Birçok öğrenci okula gitmeye hazır olmasına rağmen sınıflardaki donanım eksikliği nedeniyle derslere giremedi. Özellikle sıra eksikliğinin çocukların eğitimine ciddi şekilde engel olduğunu vurgulayan veliler, yetkililerden bu sorunun bir an önce çözülmesini talep etti.

Birçok aile, okulun tamamlanma sürecinde yaşanan gecikmeler ve şimdi de sıra yetersizliği nedeniyle çocuklarının eğitimden geri kaldığını dile getiriyor. Bazı aileler, geçici olarak çocuklarını çevredeki okullara göndermeyi planlarken, bazıları ise durumun belirsizliği yüzünden kaygılı olduklarını ifade etti.

Öğrenciler ise, okula başlamak için sabırsızlanıyor. (İLKHA)