DÜNYA

Refah sınırının kapatılması 1000 çocuk ve hastanın ölümüne neden oldu

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, işgal ordusunun Refah Sınır Kapısı'nı kapalı tuttuğu son 100 gündür, 1000'den fazla çocuk, hasta ve yaralının şehit olduğunu bildirdi.

Ofis, bugün yaptığı açıklamada, işgal ordusunun Filistin ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nı 100 günden beri kesintisiz bir şekilde işgal ederek hizmet dışı bıraktığını belirtti.

Bu durumun Gazze Şeridi'nde eşi benzeri görülmemiş bir insani felaketin her alanda ve hayatın tüm alanlarında derinleştiği bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çeken Ofis, ayrıca, bu suçun uluslararası hukuka, uluslararası insan hakları ilkelerine ve tüm uluslararası anlaşmalara kesin bir şekilde aykırı olduğunu hatırlattı

İşgal kuvvetlerinin 100 gündür Gazze Şeridi'ne her türlü yardımın girişini engellediği, tıbbi malzeme ve sağlık ekiplerinin girişini yasakladığı, ilaç ve tedavi malzemelerinin, çeşitli insani yardımların girişini de engellediğine işaret eden Ofis, bu durumun sağlık şartlarını ve insani durumu tehlikeli bir şekilde kötüleştirdiğini kaydetti.

İşgal ordusunun, sağlık sistemini çökertme ve hastaneleri hizmet dışı bırakma niyetini açıkça gösterdiğini belirten Ofis, işgalin açlık politikasını siyasi baskı aracı olarak kullandığını, bu durumun özellikle Gazze ve Kuzey Gazze illerinde açlığı derinleştirdiğini belirtti.

İşgal rejiminin 100 gündür, yurt dışında tedavi için seyahat izinleri ve sevkleri olanlar da dahil 25 bin hasta ve yaralının çıkmasını engellediğini belirten Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, bu yasak nedeniyle 100 gün içinde 1000'den fazla çocuk, hasta ve yaralının şehit olduğunu ve geri kalanların hayatlarının işgalin insanlık dışı ve ahlak dışı politikaları nedeniyle tehlikede olduğunu kaydetti.

Ofis, Filistin ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın kapalı tutulmasının sürdürülmesini kınayarak, uluslararası toplumu ve tüm dünya ülkelerini uluslararası hukuka aykırı bu suçu kınamaya çağırdı.

Siyonist işgalinin ve ABD yönetiminin, Refah Sınır Kapısı'nın kapatılmasından, tıbbi malzemelerin, sağlık ekiplerinin ve yardımların girişinin engellenmesinden birinci derecede sorumlu olduğunu belirten Ofis, bütün bu insanlık dışı uygulamaların sonuçlarından da ABD ve işgal rejiminin sorumlu olduğunu dile getirdi.

Ofis, uluslararası topluma, tüm uluslararası ve BM'ye bağlı kuruluşlara ve özgür dünya ülkelerine, siyonist işgaline ve ABD yönetimine soykırım savaşını durdurmaları ve Refah Sınır Kapısı'nı açmaları için baskı yapmaları çağrısında bulundu. (İLKHA)