Röportaj

Rektör Güllüoğlu: Şanlıurfa'da Kur’an-ı Kerim Yarışmasının düzenlenmesi çok kıymetli

Şanlıurfa’nın manevi kimliğini pekiştiren Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasının şehre katkı sağlayacağını belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, üniversite olarak yarışmaya destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da, 'Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nın startı verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen yarışma, Şanlıurfa Valiliği himayelerinde gerçekleştiriliyor.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa’da düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasının, şehrin manevi değerlerini öne çıkaran önemli bir organizasyon olduğunu ifade etti.

Güllüoğlu, Şanlıurfa’nın Hazret-i İbrahim’in makamına ev sahipliği yapması ve "Peygamberler Şehri" olarak anılması nedeniyle bu tür etkinliklerin şehre anlam kattığını söyledi.

Üniversite olarak yarışmaya destek vermekten memnuniyet duyduklarını belirten Güllüoğlu, Kur’an-ı Kerim’in ezberlenmesi ve okunması geleneğinin sürdürülmesinin büyük değer taşıdığını dile getirdi.

“Şanlıurfa’nın İslami yönü zaten çok güçlü”

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu

Güllüoğlu, Şanlıurfa’nın tarihi ve manevi değerine vurgu yaparak, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasının burada düzenlenmesinin önemine değindi. Rektör Güllüoğlu, "Şanlıurfa, kadim bir şehir; Hazret-i İbrahim'in makamının bulunduğu, peygamberler şehri. Böyle bir şehirde böyle bir organizasyonun yapılması çok kıymetli. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Harran Üniversitesi olarak, ilahiyat fakültemiz ve tüm hocalarımızla birlikte elimizden gelen katkıyı sunmaya hazırız. Bu organizasyon şehre değer katacak. Şanlıurfa’nın İslami yönü zaten çok güçlü. Böyle bir neşriyatın olması gerçekten çok önemli." dedi.

“Hafızlık, Peygamber Efendimizin bir mirasıdır”

Güllüoğlu, yarışmanın uluslararası boyutuna da dikkat çekerek, “Buradaki hafızların dünya ile tanışması, birçok ülkenin bu programı takip etmesi, şehrimizin tanınmasında büyük önem arz ediyor. Şanlıurfa diyoruz, Kur’an-ı Kerim kadim bir kitap. Peygamber Efendimiz döneminden bu yana bir harfi bile değişmeden gelen bir kutsal emanet. Hafızlık, Peygamber Efendimizin bir mirasıdır. ‘Benim ahlakım Kur’an’dır’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Bu geleneğin devamlılığı çok kıymetli." diye konuştu.

“israilin zulmünün biteceğine dair ümidimizi kaybetmiyoruz”

Güllüoğlu, Filistin’de yaşanan zulümle ilgili olarak da "Oradaki Müslüman kardeşlerimiz ciddi sıkıntı içinde. Bizler, bu ezanların hürmetine dua ediyoruz. İnşallah Rabbim haklının zafere ulaşmasını tamamlayacaktır. Allah nurunu tamamlayacaktır, zulüm asla devam etmez. israilin zulmünün biteceğine dair ümidimizi kaybetmiyoruz. Kardeşlerimizin dualarımıza ve desteğimize ihtiyaçları var. Üniversitemizde de boykot yapıyoruz ve elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)