GÜNCEL

Rize’de yağışlar nedeniyle 18 kişi tahliye edildi

Rize Valiliği, 13 Ekim’de başlayan ve aralıklarla devam eden yağışlar nedeniyle oluşabilecek afet risklerine karşı 18 vatandaşın tahliye edildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, ulaşıma kapalı 2 köyde yol açma çalışmalarının devam ettiği, tüm yerleşim yerlerine su ve elektriğin verildiği aktarıldı.

Açıklamada 13 Ekim günü başlayan ve aralıklarla devam eden yağışlar nedeniyle oluşabilecek afet risklerine karşı 18 vatandaşın tahliye edildiği bildirildi.

AFAD ekiplerinin, jeolojik etüt ve altyapı çalışmalarına devam ettiği kaydedilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bugüne kadar yapılan etütler sonucunda 36 ayrı noktada 42 adet konut heyelan riski bakımından incelenmiştir. Yapılan incelemeler neticesinde heyelana maruz kalan/kalabilecek durumda olan 15 konutun nakline karar verilmiştir. 4 konut için 3 adet afet önleyici istinat duvarları yapılması önerilmiş 2 konutun kontrol etütleri programına alınması önerilmiştir.

Altyapı çalışmaları kapsamında Merkez, Çayeli, Derepazarı, İyidere, Kalkandere ilçelerinde 95 noktada altyapı hasar tespiti yapıldı ve çalışmalar devam etmektedir.

Zarar tespit çalışmaları kapsamında İl Defterdarlığı 5 konut/ işyeri (su baskını/yıldırım) ile ilgili zarar tespit çalışmalarına devam etmektedir. Enerji çalışmaları kapsamında Çayeli ilçesi Derecik köyünde yüksek gerilim hattı hasar görmüş olup, enerji merkez trafoya bağlanan jeneratör ile sağlanmaktadır. Yüksek gerilim hattının gün içerisinde onarılması planlanmaktadır. Tarımsal ve hayvansal zarar tespit çalışmaları kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü zarar tespit çalışmalarına devam etmektedir." (İLKHA)