DÜNYA

Rusya nükleer doktrininde değişikliğine gittiğini duyurdu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nükleer doktrinde değişikliğine gittiklerini belirterek, nükleer silah kullanma eşiği düşürdüklerini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendilerine yönelik hava ve uzay saldırısına karşı nükleer silah kullanabileceklerini belirterek, batılı ülkeleri uyardı.

Putin, Rusya Güvenlik Konseyi ile yaptığı toplantıda ülkenin nükleer doktrininde değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Nükleer silah kullanma eşiğini düşürdüklerini belirten Putin, “Birlik devleti üyesi olarak Rusya ve Belarus'a karşı bir saldırı durumunda nükleer silah kullanma hakkını saklı tutuyoruz. Tüm bu konular Belarus tarafıyla, Belarus Devlet Başkanı ile mutabakata varıldı. Düşmanın konvansiyonel silahlar kullanarak egemenliğimize kritik bir tehdit oluşturması da buna dahildir. Rusya'nın nükleer silah kullanımına geçişinin koşulları açıkça belirlenmiştir. Hava ve uzay saldırı silahlarının büyük çaplı fırlatılması ve devlet sınırımızın geçilmesi hakkında güvenilir bilgi aldığımızda bu olasılığı değerlendireceğiz. Stratejik veya taktik uçaklar, seyir füzeleri, insansız hava araçları, hipersonik ve diğer uçakları kastediyorum” dedi.

Rusya ayrıca, Ukrayna'nın uzun menzilli batı füzelerini kullanarak Rus topraklarına derin saldırılar düzenlemesine izin verilmemesi konusunda Batı’ya uyarıda bulundu. (İLKHA)