GÜNCEL

Şanlıurfa’da 6 ayda 3 bin elektrik panosu onarıldı

Şanlıurfa’da son 6 ayda yetkisiz kişilerin müdahalesi sonucu kapakları kırılan ve hasar gören yaklaşık 3 bin elektrik panosu onarıldı.

Olası tehlikeler giderilirken Dicle Elektrik yetkilileri, elektrik akımı bulunan panolara yetkisiz müdahalelerin hayati risk taşıdığına vurgu yaptı. Ayrıca, bu kişiler hakkında kamu malına zarar vermek suçundan yasal işlem başlatılacağı belirtti.

Yetkisiz kişilerin çeşitli nedenlerle kilidini veya kapısını kırdığı elektrik panoları, Dicle Elektrik ekipleri tarafından onarılıyor. Şanlıurfa, panolara en fazla müdahalenin yaşandığı illerden biri olarak öne çıkarken, son 6 ayda tahribata uğrayan yaklaşık 3 bin elektrik panosu onarıldı ve kapı ile kilitleri yenilendi.

Şanlıurfa’da bulunan toplam 37 bin alçak gerilim ve sayaç otomasyon panosunun son 6 ayda yaklaşık yüzde 10’una çeşitli sebeplerle müdahale edilerek kapaklarının tahrip edildiği tespit edildi.

Panolardan 2 bin kadarı merkez ilçeler olan Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü’de, geri kalan bin kadarı ise diğer ilçelerde yer aldığı belirlendi. (İLKHA)