GÜNCEL

Şanlıurfa’ya iklim değişikliği için 150 bin Euro hibe edildi

Şanlıurfa, Avrupa Birliği'nin Horizon Avrupa İklim Programı fonu kapsamında yaklaşık 150 bin Euro hibe alarak iklim değişikliği ile mücadele için veri tabanlı bir sistem oluşturacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği'nin Horizon Avrupa İklim Programı fonu kapsamında başvurduğu bir hibe programından yaklaşık 150 bin Euro aldı. Bu fon ile iklim değişikliğine karşı veri tabanlı bir sistem oluşturulması planlanırken, iklim etkilerinin değerlendirilmesi ve çeşitli projelerin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

İklim değişikliği ile mücadele amacıyla çalışmalarını sürdüren İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı ile birlikte geleceğe yönelik planlamalar yapılıyor. Hibe almaya hak kazanılan projeler, Şanlıurfa’nın tarımsal, ekonomik ve çevresel zararlarını azaltmayı amaçlıyor.

İklim değişikliği, günümüz dünyasında önemli bir sorun olarak öne çıkıyor; aşırı hava olayları, yükselen deniz seviyeleri ve diğer iklimle ilgili tehlikeler, toplumlar ve ekosistemler için riskler oluşturuyor. (İLKHA)