DÜNYA

Şeyh Naim Kasım: Aksa Tufanı Orta Doğu'nun çehresini değiştirmeye başladı

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Aksa Tufanı'nın istisnai bir olay olduğunu ve Ortadoğu'nun çehresini değiştirmeye başladığını söyledi.

Naim Kasım, Aksa Tufanı'nın yıldönümünden bir gün sonra yaptığı açıklamada, işgalcilerin hedefinin direnişi sona erdirmek ve Filistin halkını yok etmek olduğunu belirterek, düşmanın yaptığının savaşmak değil, insanları ve özgür halkları öldürmek olduğunu belirtti.

Konuşmasında ABD'nin desteği olmasaydı işgal saldırısının bir ay içinde duracağına dikkat çeken Kasım, Gazze'deki direnişin kararlılığıyla efsaneleştiğini ve Filistin halkının yenilemeyeceğini vurguladı.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, siyonist Netanyahu'nun defalarca yeni bir Ortadoğu istediğini açıkladığını belirterek, bunun "siyonist varlığın bölge ve dünya için bir tehlike olduğunu" kanıtladığını kaydetti.

Siyonist rejimin bölge ülkelerini ve halklarını kendi politikalarına boyun eğdirmek istediğini de söyleyen Kasım, "Netanyahu yerleşimcileri geri getirmek istediğini söylüyor, biz de ona bahsettiklerinizden çok daha fazlasının yerinden edileceğini söylüyoruz" dedi. (İLKHA)