EĞİTİM

Siber vatan programı iş birliği protokolü imzalandı

Protokol kapsamında Batman Üniversitesi öğrencilerine siber güvenlik ve dijital teknolojiler alanında eğitim verilecek.

Ülkenin siber güvenlik uzman ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla 2022 yılından itibaren Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) öncülüğünde yürütülen Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı İş Birliği Protokolü, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile Batman Üniversitesi arasında imzalandı.

Dicle Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Batman Valisi Ekrem Canalp’ın himayesinde gerçekleşen toplantıda Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç bir araya geldi.  

Batman Üniversitesinde farklı bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin siber güvenlik ve dijital teknolojileri alanındaki farkındalıklarını artırmak, potansiyel yeteneklerini tespit edip eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri ile kariyer planlaması yapmalarına destek olmak ve genç girişimciliğini teşvik ederek ülkenin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar yürütülecek.

Tekno-girişimcilik konusunda da farkındalığın oluşturulmasının hedeflendiği protokolde, Batman Üniversitesinden her bir öğretim yılını kapsayacak şekilde 40 öğrenci olmak üzere toplam 80 öğrenciye, 2024-2025 ve 2025-2026 eğitim öğretim yıllarında 18 ay sürecek 200 saatlik eğitimin yüz yüze verilmesi planlanıyor.

Teknik eğitimler kapsamında öğrencilere siber güvenlik uzmanlığına hazırlık, beyaz şapkalı hacker, sızma testi, adli analiz, tersine mühendislik, malware analizi, web güvenliği, bilişim hukuku, saldırı tespit ve kayıt yönetimi gibi teknik ve uygulamalı eğitimler verilecek.

Bu eğitimlerle kapasite ve yetkinlik artışı sağlanması, gençlerin girişimcilik kapasitesinin ve istihdam edilebilirliklerinin artırılması amaçlanıyor. (İLKHA)