EĞİTİM

Siber vatan programında eğitim başlıyor

Batman Üniversitesinde siber güvenlik uzmanlığına hazırlık, beyaz şapkalı hacker, sızma testi, adli analiz, tersine mühendislik, malware analizi ve web güvenliği eğitimleri için başvurular başladı.

Yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere, siber güvenlik ve dijital teknoloji konusunda farkındalıklarını artırmak ve sahip oldukları potansiyel yeteneklerini keşfetmelerini desteklemek ayrıca kariyer planlamalarına katkıda bulunacak çalışmalar yapılacak.

Türkiye Siber Vatan Programı 2024-2025 Güz Dönemi için başvurular 25 Ekim Cuma günü saat 23.59’a kadar yapılabilecek.

Başvurularda Üniversitede öğrenim gören öğrencilerden bölüm şartının istenmediği eğitime katılım hakkını elde etmek için Hackviser Platformu üzerinden bir sınav yapılacak.

Başvurusu kabul edilen ve sınavları eksiksiz tamamlayan 40 öğrenci, yüz yüze eğitim hakkı kazanacak.

Öğrenciler Beyaz Şapkalı Hacker (CEH) Eğitimi, Web Güvenliği Eğitimi ve Tersine Mühendislik Eğitimi olmak üzere her biri beşer gün sürecek, üç ayrı eğitim alacak.

Eğitimlerin Batman Üniversitesi bünyesinde Siber Vatan Programı için tahsis edilen bilgisayar laboratuvarlarında gerçekleştirileceği bildirildi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, programa başvuruların başlaması üzerine; "Siber Vatan Programımızda toplam 18 ay sürecek olan eğitimler alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek. Bu sene yapılacak çalışmalar çerçevesinde ise 40 öğrencimize 9 ay sürecek bir eğitim vereceğiz. Dicle Kalkınma Ajansıyla birlikte yürüttüğümüz Siber Vatan Programımızın öğrencilerimiz için verimli geçmesini diliyorum." dedi.

Batman Valiliği himayesinde Batman Üniversitesi ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) iş birliğiyle öğrencilere siber güvenlik ve dijital teknolojiler alanında eğitim verilmesi için geçtiğimiz Temmuz ayında protokol imzalanmıştı.

Eğitimlere başvuruların alınacağı ilan edilen programda, öğrencilerin siber güvenlik alanında yetiştirilmesi hedefleniyor. (İLKHA)