GÜNCEL

Siirt Üniversitesi ve TT Hotels Turkey arasında işbirliği protokolü imzalandı

Siirt Üniversitesi (SİÜ) ve Türkiye TT Hotels Turkey Otel Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş. (TT Hotels Turkey) arasında, mesleki ve eğitsel işbirliğini geliştirmek amacıyla bir protokol imzalandı.

Protokol, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, TT Hotels Turkey adına TUİ Türkiye Temsilcisi Av. Kaan Şahinalp ve TUİ İnsan Kaynakları Direktörü Murat Satı Demirel tarafından imzalandı.

Üniversite Senato Salonu'nda düzenlenen toplantıda bir araya gelen yöneticiler, yapılacak çalışmalara dair fikir alışverişinde bulundu.

İş birliği, Siirt Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğrencilerinin, TT Hotels Turkey bünyesinde bulunan konaklama işletmelerinde istihdam edilmesini, öğretim elemanlarının iş başı eğitimlerini ve akademik araştırmalarını kapsamaktadır. Ayrıca, Siirt Üniversitesi personeli de TT Hotels Turkey tesislerinde tatil olanaklarından yararlanabilecektir.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, iş birliği protokolünün iki kurum arasındaki ilişkileri güçlendireceğini belirterek, "Üniversitemizde verilen eğitimin sektörel anlamda yansımalarını görmek üzere bu işbirliği protokolünü imzaladık. İşbirliğinin uzun vadede öğrencilerimize sağlayacağı faydaları önemsiyoruz. Üniversitemizi daha ileri taşımak ve sektörle işbirlikleri kurarak öğrencilere teorik ve pratik bilgileri sahada uygulama fırsatı sunmak istiyoruz," dedi.

TT Hotels Turkey Otel Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş. yetkilileri, TUİ Türkiye Temsilcisi Av. Kaan Şahinalp ve TUİ İnsan Kaynakları Direktörü Murat Satı Demirel, gastronomi kenti olmaya aday Siirt’in yöresel lezzetlerini otellerinde misafirlerle buluşturacak olmanın heyecanını dile getirdi.

Şahinalp ve Demirel, "Öğrencilerin saha ile erken tanışacak olmalarından dolayı mutluyuz. Bu işbirliği, hem misafirlerimize özgün lezzetler sunmamıza hem de öğrencilerin sektörle erken dönemde tanışarak deneyim kazanmalarına olanak sağlayacak," şeklinde konuştular. (İLKHA)