Filistin

Siirt’te HAMAS lideri İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı

Siirt'te, terör rejimi israilin düzenlediği suikast sonucu şehit edilen HAMAS lideri İsmail Heniyye için Fethi Serin Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına yoğun katılım sağlayan halk suikasta büyük tepki gösterdi.

HAMAS lideri İsmail Heniyye’nin işgal rejimi tarafından düzenlenen suikastla şehit edilmesi, Siirt halkını derinden yaraladı.

Bu acı haber üzerine Fethi Serin Camii'nde toplanan yüzlerce vatandaş, ikindi namazının ardından Heniyye için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sırasında ve sonrasında yapılan dualar, terör rejimi israilin barbarlığına karşı tepkilerle doluydu.

Namazın ardından açıklamalarda bulunan İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Memduhoğlu, İsmail Heniyye’nin şehit edilmesinin büyük bir kayıp olduğunu belirtti.

Memduhoğlu, "Rabbim mağfiret eylesin, Rabbim berzahını nur eylesin, ahirini cennet eylesin. Rabbim Gazze’ye, HAMAS’a zaferler nasip etsin," diyerek duada bulundu.

"İsmail Heniyye’nin fedakarlığı örnek olmalı"

Prof. Dr. Memduhoğlu, İsmail Heniyye’nin hayatı boyunca Filistin davası için büyük fedakarlıklar yaptığını ve bugün nihayet şehit olarak evlatlarına, ailesine ve diğer şehitlere kavuştuğunu belirtti.

Memduhoğlu, "Allah’ım şehadetini kabul eyle, bizleri de onun gibi şehid olanlardan eyle. Gazze, Filistin ve Âlemi İslam'ın her tarafında kanlarıyla bedel ödeyen şehidler var ve artık Âlemi İslam’a şuur, birlik, beraberlik olması gerekiyor. İsmail Heniyye’nin hedefine koyduğu işgal rejimi, siyonistlerden, Batı’dan, haçlılardan korkmamak cesareti ve şuurunu öğrenmemiz gerekiyor. Âlemi İslam’ın liderlerinden İslam yolunda olmayanları yolumuzdan çıkarıp Müslümanlara yaraşır Calut’un karşısına dikilen Davut misali liderlere sahip olmamız gerekiyor. Allah’ım bunu nasip eyle. Her evden İsmail Heniyye’ler nasip eyle," şeklinde konuştu.

Cenaze namazına katılan vatandaşlar, işgal rejiminin barbarlığına karşı öfke dolu tepkilerini dile getirdi. Heniyye’nin şehit edilmesiyle birlikte Filistin davasına olan bağlılıklarını bir kez daha vurgulayan vatandaşlar, Gazze’ye ve HAMAS’a olan desteklerinin süreceğini belirtti.

Siirt halkı, işgal rejiminin zalimce saldırılarına karşı Filistin halkının yanında olduklarını ve bu mücadelede asla geri adım atmayacaklarını ifade etti.

Fethi Serin Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası, cemaat dualarla İsmail Heniyye’yi andı. Yapılan dualarda, Heniyye’nin şehadetinin kabul edilmesi, Gazze’ye ve Filistin’e zaferler nasip edilmesi için niyazda bulunuldu. (İLKHA)