GÜNCEL

Şırnak’tan ODAP’a büyük ilgi

Ortaöğretime Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması İçin Teknik Destek Projesi kapsamında bölgesel farkındalık artırma günlerinin birincisi Ankara’da düzenlendi. Çalıştay programına Şırnak'tan 3 okul katıldı.

ODAP ulusal strateji kapsamında bölgesel farkındalık artırma günlerinin birincisi Ankara’da düzenlendi.

Ülkemizde "Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi (ODAP)" kapsamında 14 il ve 50 pilot okulda proje ile ilgili faaliyetler gerçekleştirilmeye devam edecek. Programa Şırnak, Afyon, Çankırı, Nevşehir, Trabzon, Ankara illerinden katılım sağlanırken en yoğun katılım Şırnak ilinden gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve AB tarafından yürütülen Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi (ODAP) kapsamında ulusal strateji projesinin uygulaması kapsamında bölgesel farkındalık günlerinin birincisi Milli Eğitim  Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü yetkilileri ile diğer paydaş Genel Müdürlüklerin personeli, okul yöneticileri, öğretmenler, akademisyenler, ilgili kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile 11 Eylül tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi (ODAP) kapsamında farkındalık günlerinin birincisi Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve diğer paydaş genel müdürlüklerin personeli, okul yöneticileri, öğretmenler, akademisyenler, ilgili kurumların ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile 11 Eylül tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi.

Açılış konuşmaları ile başlayan çalıştay programı, proje kapsamında hazırlanan ve erken okul terkinin önlenmesi ve devamsızlıkla mücadele stratejilerinin belirlendiği "Ulusal Strateji Belgesi"nin taslak versiyonu bölümler halinde katılımcılara sunularak devam etti. Her bir başlık için katılımcılardan görüş ve geri bildirimleri alındı.

Ulusal Strateji Belgesi; ortaöğretimde erken okul terkinin önlenmesine yönelik müdahalelerin uygulanması, ortaöğretim kurumlarının kapasitelerinin artırılması ve ortaöğretimde erken okul terkinin sonuçları ile ilgili kamuoyunda farkındalığın artırılmasına yönelik hedefleri ve stratejileri içeriyor.

MEB AB ODAP Projesine Şırnak Cizre’den Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi, Cizre Yunus Emre Anadolu Lisesi ve Yusuf Cezeri Anadolu İmam Hatip Anadolu Lisesi etkinliğe katılarak bölgede projenin uygulanacağı pilot okullar seçildiler.

Aynı zamanda projeye Cizre Ticaret Ve Sanayi Odası, Cizre Sosyal Hizmetler Merkezi, Cizre Kızılay Şubesi ve Cizre Esnaf Ve Sanatkarlar Odası gibi kurum temsilcileri de katılım sağladı.  (İLKHA)