Röportaj

STK'lar, uluslararası kuruluşları katliamlara 'dur' demeye çağırdı

Siyonist işgal rejiminin Gazze'de ve son günlerde Lübnan'da yaptığı katliamlarını artarak devam ettirdiğini belirten sivil toplum kuruluşları, tüm uluslararası kuruluşları bu katliamlara acilen engel olmaya çağırdı.

7 Ekim'de başlayan Aksa Tufanı hareketi sonrası siyonist işgal rejiminin masum Gazze halkına yönelik yaptığı katliam ve soykırımlarının yaklaşık bir yıldır sürdüğünü belirten Batman'daki STK'lar, Gazze'de ciddi bir insanlık dramının yaşandığına dikkat çekti.

Gazze'de işgal rejiminin saldırılarının artarak devam ettiğini vurgulayan STK temsilcileri, siyonist vahşetin Lübnan'da da kendini gösterdiğini söyledi.

Siyonist işgal rejiminin bu saldırılardaki cesareti İslam ümmetinin sessizliğinden aldığını ifade eden STK temsilcileri, uluslararası kuruluşlar başta olmak üzere tüm halkı katliamlara karşı seslerini yükseltmeye, siyonistlere karşı direnen mücahitlere daha fazla destek vermeye çağırdı.

Ramazan Çelikal

"Tepkilere rağmen saldırılar devam ediyor"

Yaklaşık bir yıldır siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarının devam ettiğini hatırlatan Özgür-Der Batman Şube Başkanı Ramazan Çelikal,  "Bütün yıl boyunca Batman'daki İslami sivil toplum kuruluşları olarak açıklamalar yaptık. Yapılan bütün tepkilere rağmen israil saldırılarına devam ediyor. Gazze'de hâlâ insanlar ölüyor, orada hâlâ ambargo uygulanıyor, hâlâ oradaki kardeşlerimiz aç. Ciddi sağlık problemleri var. Uluslararası kuruluşları buna daha fazla duyarlı olmasına, sesini çıkarmasına, israile engel olmasına davet ediyoruz. Ama gördüğümüz kadarıyla maalesef bu olmuyor." dedi.

"Elimizden ne geliyorsa yapmalıyız"

Müslümanların asla yalnız bırakılmaması gerektiğini belirten Çelikal, "Uluslararası kuruluşlar Gazze'deki katliamlara engel olmasalar da, Gazze'yi yalnız bıraksalar da biz yalnız bırakmayacağız. Özellikle tepkilerin artarak devam etmesini bütün halkımızdan istiyoruz. Çünkü kardeşlerimiz çok sıkıntılı durumdalar. İsrail saldırılarını genişleterek devam ettiriyor. Lübnan'a da saldırmaya başladı. Dolayısıyla bizim sesimizin kısılmaması lazım. Onlar için elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekiyor. Boykota devam edelim, sesimizi daha fazla yükseltelim. Sosyal medyada gündemde tutalım. Birey olarak, toplum olarak ne gerekiyorsa onu yapalım. Kardeşlerimizi yalnız bırakmayalım." diye konuştu.

Mehmet Latif Kaya

"İşgal rejimi Lübnan'da da yeni katliamlara sayfa açtı"

İHH Batman Şube Başkanı Mehmet Latif Kaya ise işgal rejiminin katliamlarının neredeyse bir yılının dolduğunu söyledi.

Kaya, "Gazze'de kardeşlerimize yönelik hâlâ eşi benzeri görülmemiş katliamlar devam ediyor. İşgal rejimi Lübnan'da da yeni katliamlara sayfa açtı. Maalesef israil baskılara rağmen hâlâ katliamlarına devam ediyor. Biz de sivil toplum kuruluşları olarak bir yıldır sürekli ses çıkarmaya çalışıyoruz ve zulümlere dur demeye çalışıyoruz."

"İnsanlık olarak görevimizi yapmalıyız"

Gazze'de ve Lübnan'da yapılan katliamlara dur demeyi sürdüreceklerini ifade eden Kaya, şöyle devam etti:

"Tüm halklardan isteğimiz, vicdanı olan herkesin soykırıma, katliamlara dur demesi ve ses çıkarmasıdır. İnsanlık olarak görevimizi yapmamız lazım. Orada zulüm gören, katliama uğrayan kardeşlerimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Yeri geldiği zaman basın açıklamalarıyla, yürüyüşlerle, mitinglerle ve yardım kampanyalarıyla inşallah destekleyeceğiz. Yeri geldiği zaman boykotla buna dur demeye çalışacağız. Bu katliamları unutmayacağız ve unutturmayacağız." (İLKHA)