DÜNYA

Tayvanlı şirket: Lübnan'da patlayan çağrı cihazları bizim imalatımız değildi

Tayvanlı "Gold Apollo" şirketi, Lübnan'da patlayan "çağrı cihazlarının" kendi imalatları olmadığını savundu.

Tayvanlı "Gold Apollo" şirketinin kurucusu ve başkanı Hsu Cheng Kuang, Lübnan'da patlamaya maruz kalan kablosuz çağrı cihazlarının Tayvan'da üretildiğini yalanladığı ve bunların Avrupa'da şirketin ticari markasını kullanma hakkına sahip bir şirket tarafından üretildiğini savundu.

Reuters'ın haberine göre şirketin kurucusu, patlayan cihazların "Macar BAC şirketi tarafından üretildiğini ve Tayvanlı şirketin ticari markasını kullanma hakkına sahip olduğunu" açıkladı.

Reuters tarafından analiz edilen patlayan cihazların resimleri, Gold Apollo tarafından üretilen cihazlarla uyumlu bir tasarım ve etiket göstermişti.

Tayvanlı şirket, BAC'ın "A-R924 modelini üreten ve satan şirket" olduğunu ileri sürdü ve "yalnızca ticari markayı lisansladığını ve bu ürünün tasarlanması veya üretilmesinde hiçbir rolü olmadığını" savundu.

Bu bağlamda Tayvan Ekonomi Bakanlığı, Lübnan'a doğrudan ihracat yapıldığına dair herhangi bir kayıt bulunmadığını vurgulayarak, cihazların ihraç edildikten sonra büyük olasılıkla modifiye edildiğini öne sürdü.

Lübnan Sağlık Bakanlığı son resmi açıklamasında saldırıda şehit olanların sayısının 9, yaralı sayısının ise yaklaşık 2 bin 800 olduğunu duyurmuştu.

Hizbullah da saldırıların ardından yaptığı açıklamada hareket mensuplarının yanısıra sivillerin de hedef alındığı siber saldırıdan işgalin sorumlu olduğunu belirterek, saldırıya karşılık verileceğini bildirmişti. (İLKHA)