DÜNYA

Tropikal fırtına Filipinler'de 46 kişinin ölümüne neden oldu

Filipinler'i vuran "Trami" tropikal fırtınasında hayatını kaybedenlerin sayısı 46'ya yükseldi; 20 kişi ise hala kayıp durumda.

Sivil savunma kurumu, ölümlerin ve yaralanmaların toprak kaymaları, sel baskınları ve fırtına nedeniyle yaşandığını, çoğunun da şiddetli yağışların etkilediği ülkenin ortasındaki Bicol bölgesinde meydana geldiğini açıkladı.

Hükümet, yaklaşık 240 bin kişinin tahliye merkezlerine sığındığını ve 7510 yolcunun limanlarda mahsur kaldığını belirtti; ayrıca bugün 36 uçuşun iptal edildiği bildirildi.

Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr., en çok etkilenen bölgelere destek yönlendirilmesini emrederken, yetkililer hava durumunun değişmesiyle birlikte fırtınanın önümüzdeki hafta şiddetli yağışlar ve güçlü rüzgarlarla ülkeye geri dönebileceği konusunda uyardı.

Luzon Adası'nı saatte yaklaşık 100 kilometre hızla vuran, "Trami" tropikal fırtınasının merkezi, bazı yerel yetkililere göre bir gün içinde iki aylık yağış miktarına denk yağışa neden oldu.

Güney Çin Denizi üzerinde hareket eden fırtına Vietnam'a doğru ilerliyor; ancak meteoroloji kurumu, kıyı yakınındaki iki hava durumunun etkisiyle yavaşlayarak önümüzdeki hafta geri dönebileceği konusunda uyarıda bulundu. (İLKHA)