GÜNCEL

Umut Kervanı, Siirt'te yüzlerce aileye kurban eti dağıttı

Kurban Bayramı vesilesiyle vekâleten kurban kesimi ve dağıtımı faaliyetlerine devam eden Umut Kervanı Siirt Derneği, kentteki yüzlerce aileye kurban eti ulaştırarak bayram sevincini paylaştı.

Siirt merkez ve ilçelerindeki yetim, fakir ve muhtaç ailelere yönelik yardım faaliyetleriyle tanınan Umut Kervanı, bu Kurban Bayramı'nda da yüzlerce ailenin sofralarına bereket kattı. Teşrik tekbirleri eşliğinde bir kesimhanede vekâleten kesilen kurbanlıkların etleri, önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Kurban faaliyetleri hakkında konuşan Siirt Umut Kervanı Derneği Başkanı Ramazan Tokdemir, hayırseverlerin vekâleten verdikleri kurban etlerini yetim, fakir ve muhtaç ailelere ulaştırdıklarını söyledi.

Kurban Bayramı'nda bayram namazından sonra yapılacak en faziletli ibadetin kurban kesmek olduğunu vurgulayan Tokdemir, bu önemli ibadeti yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve bağışçılar sayesinde birçok ihtiyaç sahibinin yüzünün güldüğünü ifade etti.

"Bağışçılarımızın verdiği kurban vekaletlerini yerine getirdik"

Kurban Bayramı'nın bereketi ve paylaşmanın güzelliği, bağışçılar ve gönüllüler sayesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştığını ifade eden Tokdemir, şu bilgileri paylaştı:

"Hayırsever bağışçıların verdiği Kurban vekaletlerini yerine getirerek kurban kesimine başladık. Şu anda kesimler bitmek üzere. Daha sonra kurbanları parçalayıp paketleyerek, önceden belirlediğimiz fakir, yetim ve yardıma muhtaç ailelere teslim edeceğiz. Bize bu hayırda destek veren bağışçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun ve hayırlarını kabul buyursun. Kurban Bayramı'nda bayram namazından sonra yapılacak en faziletli ibadet kurban kesmektir. Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem bu konuda şöyle buyurmuştur: 'Namazdan sonra yapacağınız en hayırlı amel, kurban kesmektir.' Biz de bağışçılarımızın verdiği kurban vekaletlerini yerine getirdik. Kesim işlemlerini tamamladıktan sonra, kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. İnanıyoruz ki, Allah için yaptığımız tüm hayırlar, Ahiret gününde karşımıza çıkacak ve bizim için çok değerli olacak. Hayırseverlere yardımlarını artırmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz," (İLKHA)