DÜNYA

Umut Kervanı Uganda'da gıda yardımında bulundu

​​​​​​​Uganda'da çeşitli yardım projelerini hayata geçiren Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye gıda yardımında bulundu.

Bir dizi yardım çalışmasını hayata geçirmek için Uganda'da bulunun Umut Kervanı ekibi, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürerek ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ediyor.

Hayırseverlerin desteğiyle Uganda'da adak, akika ve şükür kurbanlarının yanı sıra ikram ettiği mevlid yemekleri, Şehid İsmail Heniyye adına yaptıracağı caminin temel atma töreni, yüzlerce katarakt hastasına yaptırdığı ameliyatlar, öğrencilere yönelik kırtasiye yardımı ve giyim projesinin ardından bu kez yüzlerce aileye gıda yardımında bulundu.

Yaptıkları yardımı çalışmasıyla ilgili konuşan Umut Kervanı Van Derneği Başkanı Sedat Vatan, "Umut Kervanı olarak Uganda'da yardım çalışması yapıyoruz. 7 bin kilometre öteden gelerek hayırseverlerin yaptığı yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Kimi hayırseverlerimiz cebindeki son harçlığını, kimi gençlerimiz kumbaralarındaki paraları gönderdi. Kimisi el emeği göz nuru yaptığı el işinden elde ettiği parayı gönderdi. Biz de bağışlanan yardımları buradaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Allah tüm hayırseverlerimizden razı olsun." dedi. (İLKHA)