GÜNCEL

Umut Kervanı'ndan Gazze'de bebek maması ve bez yardımı

​​​​​​​Umut Kervanı, Gazze'de devam eden katliamlar nedeniyle her türlü insani yardıma ihtiyaç duyulan Gazze'de yüzlerce aileye bebek maması ve bez yardımında bulundu.

Vakıf, savaşın ağır şartları altında yaşam mücadelesi veren ve çoğu ailesini kaybetmiş bebekler için yaptığı yardım ile temel besin ihtiyaçlarını karşılıyor.

İşgal rejiminin Gazze’ye yönelik sürdürdüğü saldırı ve katliamlar, bölge halkının yaşamını derinden etkilerken çocuklar ise bu durumdan en fazla etkilenen gruplar arasında yer alıyor.

Umut Kervanı, anne sütü alamayan ve beslenme yetersizliği yaşayan bebekler için bebek maması desteğini hızlı bir şekilde ulaştırdı.

Saha ekipleri, yerel kuruluşlarla yaptığı işbirliği ile ihtiyaç sahibi aileleri belirleyerek ulaştırdığı yardımlarla savaşın en masum mağdurları olan bebeklerin hayatta kalmasına katkı sunuyor.

Vakıf tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Gazze'deki insani krizin giderek derinleştiği ve yardımların sürekliliğinin sağlanması gerekiyor. Bu çerçevede özellikle bebeklerin sağlıklı büyümeleri ve yaşam mücadelesinde desteklenmeleri için daha fazla yardıma ihtiyaç var. Bebek maması desteği, yalnızca fiziksel gelişim açısından değil aynı zamanda bölgenin geleceğini güvence altına alma adına da büyük bir öneme sahip." ifadelerine yer verildi.

Bağışçıların destekleriyle yardımlarını genişletmeyi hedefleyen Umut Kervanı, Gazze'deki insani kriz karşısında uluslararası toplumun da harekete geçmesi gerektiğine dikkat çekerken, Türkiye'den ve dünyadan gelen yardımların bölgede umut ışığı olmaya devam edeceğini vurguladı. (İLKHA)