DÜNYA

UNICEF: Gazze bir milyon Filistinli çocuk için adeta bir cehennem

Birleşmiş Milletler, Gazze Şeridi'nde bir milyon çocuğun yeryüzünde adeta cehennemi yaşadığına dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler Çocuk Ajansı (UNICEF) Sözcüsü James Elder, basın açıklamasında işgalin Gazze Şeridi'nde başlattığı savaşın üzerinden bir yılı aşkın süre geçtiğine işaret ederek "çocukların her gün tarif edilemez zararlara maruz kalmaya devam ettiğini" söyledi.

Elder, "Gazze, içindeki milyonlarca çocuk için cehennemin gerçek dünyadaki vücut bulmuş halidir. Durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor... Tahminler, Gazze'de çocuklar arasında ölenlerin sayısının 14 bin 100'ü aştığını gösteriyor, bu da şu anlama geliyor: Gazze'de her gün 35 ve 40 kız ve erkek çocuğu öldürülüyor." dedi.

Elder'e göre toplam şehit sayısının 42 bin 400'ü aştığı tahmin edilen rakamlar güvenilir ve binlerce kişi de enkaz altında.

Günlük saldırılardan sağ kurtulanların sıklıkla korkunç koşullarla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Elder, "Yoksunluk tüm Gazze'yi sarsarken bile çocuklar şiddet nedeniyle defalarca yerlerinden edildi ve tahliye emirleri tekrarlandı. Çocuklar ve aileleri nereye gidiyor? Okullarda ve barınaklarda güvende değiller. Hastanelerde güvende değiller. Kalabalık kamplarda kesinlikle güvende değiller." diye konuştu. (İLKHA)