DÜNYA

UNRWA: Lübnan'da siviller korku ve endişe içinde

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Lübnan'daki sivillerin korku içinde yaşadığını ve yardıma ihtiyaç durumda olduklarını açıkladı.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, yaptığı açıklamada, insanların korku ve endişe içinde olduğnuu, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yüz binlerce kişinin, güvenli bir yer arayışıyla evlerinden kaçmak zorunda bırakıldığını belirtti.

Lazzarini, UNRWA ekiplerinin, Filistinli, Lübnanlı ve Suriyeli sığınmacıların kabul edildiği kurumlarında, günün her saati çalıştığını ve sığınmacılara insani yardım sağlamanın yanı sıra çocuklara psikolojik destek hizmeti verdiğini ifade etti.

azzarini, "Lübnan'da savaşın genişlemesi, bölgedeki siviller için gerekli olan ateşkesten bizi uzaklaştırıyor" ifadelerine yer verdi.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Lübnan hükümeti yerinden edilen kişilerden 430 binden fazlasının Suriye’ye göç ettiğini açıkladı. (İLKHA)