GÜNCEL

Vali Kızılkaya, esnaf temsilcileri ile bir araya geldi

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, "Ahilik Haftası" dolayısıyla esnaf temsilcileri ile bir araya gelerek, ahiliğin kardeşlik ve dayanışma kültürüne vurgu yaptı.

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, "Ahilik Haftası" dolayısıyla Siirt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Cemal Koyuncu, Ticaret İl Müdürü Ramazan Bozkurt, Siirt Ticaret Odası Başkan Vekili Kadir Demirhan ve Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nihat Tav’ı makamında ağırladı.

Ziyaret kapsamında, esnaf temsilcileri ile bir araya gelen Kızılkaya, Ahilik Haftası etkinliklerine ilişkin bilgi aldı.

Kızılkaya, esnaf teşkilatını yüzyıllardır yaşatan Ahilik kültürünün önemine dikkat çekerek, "Ahilik, dürüstlük, sevgi, dostluk ve dayanışmanın simgesidir. Tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Cenab-ı Allah, işlerinin hayırlı ve kazançlarının bereketli olmasını nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından, yılın ahisi seçilen Mehmet Beşir Özkılıç, yılın kalfası Taner Ay ve yılın çırağı Mücahit Pişkin’i tebrik eden Vali Kızılkaya, esnaflık geleneğini yaşatan bu isimlerin başarılarının devamını diledi. (İLKHA)