GÜNCEL

Vali Şıldak: Kin ve nefret duyguları saçan girişimleri habercilik olarak görmüyoruz

Basın bilgilendirme toplantısında konuşan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Yasal zeminde insanımızın onurunu zedeleyen, Şanlıurfa'nın gururuna dokunan, halkı kin ve nefretle karşıladığı bu tür hadiselere; insanları galeyana getirecek kin ve nefret duyguları saçan bu tür girişimleri habercilik olarak görmüyoruz" dedi.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

Valilik Şeref Salonunda basın mensuplarına konuşan Vali Şıldak, kentte 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına değinerek kazada ağır yaralanan 1 kişinin durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade etti.

Vali Şıldak, trafik denetimleri ve kazalarına ilişkin açıklama yaparak uyarılarda bulundu. Şanlıurfa'daki suda boğulma vakalarına değinen Vali Şıldak, bu yıl 25 vatandaşın suda boğularak hayatını kaybettiğini söyledi. Ayrıca sulama kanalı gibi yerlere girişin yasak olduğunu ve yasağa uymayan 66 kişiye cezai işlem uygulandığını aktardı.

Kentte artan fıstık bahçelerinde yaşanan hırsızlık olaylarına karşı atılan adımlardan bahseden Vali Şıldak, fıstık bahçelerinde 8 hırsızlık olayının yaşandığını söyledi.

Uyuşturucu ile mücadele ile ilgili bilgi vere Vali Şıldak, yapılan mücadelede vatandaşlardan destek beklediklerini aktardı.

"Kin ve nefret duyguları saçan bu tür girişimleri habercilik olarak görmüyoruz"

Asılsız haberlerle ilgili yerel basından duyarlılık beklediklerini vurgulayan Vali Şıldak, "İlimizin imajını kötüleyecek, olumsuz bir algı oluşturacak, Şanlıurfa'ya leke sürecek ya da toplumu galeyana getirecek, ani reflekslere sebep olacak hadiselerde ki bunlar en başta taciz olaylarıdır, yabancılar bilhassa Suriyeliler ile ilgili olaylardır. Bizim bunlar özelimiz olması lazım. Basından çok rica ediyoruz; bu konularda lütfen ilgili kurumlardan resmi bilgiler almadan bir haber paylaşmayın, bir paylaşımda bulunmayın. Dünkü vakayı kınıyorum. Bu konuyla ilgili bugün ilgili kurumlarımız savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı nezdinde de dezenformasyon süreci başlattık. Benzeri hadiselere karşı bundan sonra valilik olarak tavrımız bu şekilde olacak. Yasal zeminde insanımızın onurunu zedeleyen, Şanlıurfa'nın gururuna dokunan, halkın kin ve nefretle karşıladığı bu tür hadiselere; insanları galeyana getirecek kin ve nefret duyguları saçan bu tür girişimleri habercilik olarak görmüyoruz. Bunları adalet önüne çıkarmak bizim temel görevimiz olacak." dedi. (İLKHA)