GÜNCEL

Vali Yavuz: Bu şehrin önünü tıkayanlar var, buna müsaade etmeyeceğiz

Başlatılan yeni dönemde şehri ayağa kaldırmaya geldiklerini kaydeden Vali Seddar Yavuz, "Mali kaynaklarımız hazır, projelerimiz net ve bu işleri yapacak irademiz var. AFAD'dan 17 milyar TL aktarıldı, sorunsuz olan yerlerde inşaatlar başladı ve devam eden projeler var. Ancak yüzde 3 veya yüzde 5 oranında bu şehrin önünü tıkayanlar bulunmaktadır, buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Valilik Toplantı Salonu'nda, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında, "Toplu Konut ve Kırsal Kesim Konutları Yer Seçimi İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi.

Toplantıda, Malatya’nın çeşitli ilçelerinde yapılması planlanan toplu konut projeleri ve kırsal kesim konutları için uygun yerlerin belirlenmesi amacıyla istişarelerde bulunuldu.

"Bu şehrin önünü tıkayanlar var buna müsaade etmeyeceğiz"

Toplantıda şehir ile ilgili mesajlar veren Vali Yavuz, "Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, Muhtarlarımız, herkes elini taşın altına koyacak. Başlattığımız yeni dönemde mazerete yer yok, bu şehri ayağa kaldırmaya geldik. Mali kaynaklarımız hazır, projelerimiz net ve bu işleri yapacak irademiz var. AFAD'dan 17 milyar TL aktarıldı, sorunsuz olan yerlerde inşaatlar başladı ve devam eden projeler var. Ancak yüzde 3 veya yüzde 5 oranında bu şehrin önünü tıkayanlar bulunmaktadır buna müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

Toplantı sonunda Yavuz, depremden etkilenen ilçelerdeki mahallelerin yeni yerleşim alanlarının belirlenmesi konusunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve Muhtarların ortak görüşleri doğrultusunda karar alınarak mevcut yerleşim yerlerindeki sorunların acilen çözüme kavuşturulup inşaatlara başlanılması talimatını verdi.

İstişareler sonucunda, belirlenen ilçelerde toplu konut ve kırsal kesim konutları projelerinin hayata geçirilmesi için çalışmalara hız verilmesi kararı alındı.

Toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra Yeşilyurt, Hekimhan, Doğanşehir, Arapgir, Arguvan, Kale ve Yazıhan İlçe Kaymakamları ile Belediye Başkanları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür Vekili Cengiz Başer, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen ve ilgili muhtarlar katıldı. (İLKHA)