GÜNCEL

Van’da Mevlid-i Nebi programı düzenlendi

Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifinin 1453'üncü yıl dönümü münasebetiyle Van İl Müftülüğü öncülüğünde, Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Bu yıl “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” temasıyla gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında, Van’da da Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Van Kent Meydanı’nda düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine, vatandaşlar katılım gösterdi.

Ulu Cami müezzini İsmail Akdoğan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte, Ulu Camii müezzini Abdurrahman Türün ve Hz. İbrahim Camii İmam Hatibi Suat Yılmaz’ın okuduğu kasideler ilgi ile dinlendi.

Kasidelerin ardından Van İl Müftülüğü Mevlid-i Nebi korosu, Kürtçe mevlit okudu.

Okunan kaside ve mevlidin ardından kürsüye gelen Van İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, “Dünya bütün cazibesiyle, tabiri caizse bir Züleyha'ya dönüşmüş vaziyette. Maalesef makam sevdası bir Züleyha olmuş, itibar kaygısı bir Züleyha olmuş. Mal-mülk sevdası, harama olan rağbet ve nefsani duygularımızı tahrik eden pek çok şey adeta bir Züleyha’ya dönüşmüş ve tertemiz Yusuf’ları kendi girdabına çekmektedir. Dolayısıyla dünyanın bu bozuk çarkına çomak sokmak için, toplumun yozlaştırılmış haline dur diyebilmek için aynı zamanda dünyanın zulüm üzerine kurulu olan sistemine adeta dur diyebilmek için imani, İslami ve insani değerlerle mücehhez olmuş şahsiyetlere bizim ihtiyacımız var.” dedi.

 Program, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)