DÜNYA

Vietnam'daki tayfun nedeniyle ölenlerin sayısı 141'e yükseldi

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 141'e yükselirken 69 kişinin kayıp olduğu ve yüzlerce kişin de yaralandığı bildirildi.

Kuzey Vietnam'da Yagi Tayfunu sonrası meydana gelen son ani sel felaketinde bir köy yerle bir oldu. Selde 16 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de kayboldu. 

Vietnam devlet televizyonu VTV, Salı günü Lao Cai eyaletindeki bir dağdan akan sel sularının, 35 ailenin yaşadığı Lang Nu köyünü çamur ve enkaz altında bıraktığını bildirdi.

Köyde 16 ölünün yanı sıra şimdiye kadar sadece yaklaşık 12 kişinin hayatta kaldığı, 40 kişinin ise kaybolduğu belirtildi.

VTV, Tayfun Yagi ve sonrasında hayatını kaybedenlerin sayısının 141'e çıktığını, 69 kişinin kayıp olduğunu ve yüzlerce kişinin de yaralandığını bildirdi.

Yagi, Güneydoğu Asya ülkesini onca yıldır vuran tayfunların başında geldi. Cumartesi günü saaate 149 km hıza ulaşan rüzgarlarla karaya ulaştı ve Pazar günü zayıflamasına rağmen sağanak yağışlar devam etti ve nehirler tehlikeli derecede yüksek kalmaya devam ediyor.

Ölümlerin çoğu sel ve toprak kaymalarından kaynaklanırken, bunların çoğu Lang Nu'nun da bulunduğu Çin sınırındaki kuzeybatıdaki Lao Cai eyaletinde meydana geldi. (İLKHA)