Filistin

Yapıcıoğlu'ndan "Aksa Tufanı'na Destek Yürüyüşü"ne davet

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, tüm Türkiye'de düzenlenecek olan "Aksa Tufanı'na Destek Yürüyüşü" etkinliklerine vatandaşları davet ederek duyarlı halkı gösterilerde yer almaya ve destek vermeye çağırdı.

Diyarbakır İslami STK'ları tarafından bu akşam yapılacak olan "Aksa Tufanı'na Destek Büyük Yürüyüşü" ve basın açıklamasına katılacak olan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, tüm Türkiye'de gerçekleştirilecek olan gösterilere halkı destek vermeye çağırdı.

Yapıcıoğlu, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Bir yıldır tüm dünyanın gözleri önünde bir halk soykırıma uğruyor. BM ve diğer uluslararası kuruluşlar bu katliamı seyretmekle yetiniyor.

Dünyanın en büyük ordularına sahip ülkeler ilk günden beri mazluma yapılan zulmü engellemek yerine siyonist işgalci teröristlere her türlü siyasi, ekonomik ve askeri desteği vererek bu soykırım suçuna ortak olmayı tercih ettiler.

İnsan kalabilenler bu zulme itiraz ettiler, zulmü durdurmak adına meydanlara indiler ve zalimin karşısında olduklarını haykırdılar.

Zulme rıza göstermeyenler, katliamın yıldönümünde bir kez daha meydanlardadır. Bu tepkiler, soykırım ve işgal bitene kadar güçlü bir şekilde devam etmelidir.

Başta Hür Dava'nın hür neferleri olmak üzere tüm vatandaşlarımızı ve sesimizi duyurduğumuz tüm insanlık âlemini bu günkü gösterilerde yer almaya ve destek vermeye davet ediyorum." (İLKHA)