GÜNCEL

Yaz Kur'an kurslarına katılan öğrenciler bilgilerini pekiştirdi

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, yaz Kur’an kurslarına katılan öğrenciler, müftülük tarafından düzenlenen camiler arası ödüllü bilgi yarışmasında ter döktü.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2024 yılı "Elif Be Te Se Cim Başlıyor Kur'an Sevincim" sloganıyla Türkiye genelinde 1 Temmuz'da başlayan yaz Kur'an kursları sona erdi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde de binlerce öğrencinin katıldığı kurslarının kapanışı nedeniyle etkinlikler düzenlendi.

Ergani Gençlik Koordinatörlüğü, Yaz Kuran Kurslarına gelen öğrencilerin kaynaşmasını, dini bilgi ve kültürlerini sağlamak için bilgi yarışması yaptı.

Hacı Hasan Ergün Camii'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlçe Müftüsü Muhsin Demirel, öğrenci ve velilere yönelik yaptığı konuşmada "Bugün dini bilgiler yarışması yapmak üzere öğrencilerimiz sınava katılıyor. İnşallah çok güzel bilgiler öğrendiler. Hem Kur’an-ı Kerim hem Siyer-i Nebi, ahlak ve temel dini bilgiler bu kurs döneminde verildi. Bütün hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah dinimizin bu güzellikleri öğrenildikten sonra milletimize, memleketimize ve alemi İslam’a çok güzel nesiller yetişecek. Öğrencilerimize başarılar dileriz." dedi.

Şube Müdürü Yusuf Çiçek'in gözetiminde gerçekleştirilen yarışmaya 35 erkek 46 kız, toplamda 81 öğrenci katıldı.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. (İLKHA)