Gündem

Yaz Kur'an kurslarının kapanışı yapıldı

Her yıl milyonlarca çocuğun koşarak gittiği yaz Kur'an kursları bugün sona erdi.

Adıyaman İl Müftü Vekili Mehmet Fehmi Sevil, bu yıl 1 Temmuz'da başlayıp  bugün sona erecek olan yaz kuşlarında çocukların temel din bilgileri aldığını ve çok faydalı geçtiğini kaydetti.

Adıyaman mine Hatun Kız Gençlik Merkezi'nde kız çocuklarına yönelik gerçekleştirilen programda çocuklar Kur'an-ı Kerim okudu, ilahi ve ezgiler seslendirdiler. 

düzenlenen programda konuşan Sevil, "Yaz Kur'an kurslarımız 1 Temmuz itibariyle başlayıp 16 Ağustos'ta son bulacaktır. Deprem bölgesi olan Adıyaman'ımızda 24 bin öğrencimiz kurlarımıza geldi. Kurslarımıza devan eden öğrencilerimize Kur'an-ı Kerim öğretildi. Bunun yanında çocuklarımıza namazın nasıl kılınacağı, orucun nasıl tutulacağı? Zekat, hac ibadeti ve diğer ibadetler öğretildi. Peygamber Efendimizin hayatı anlatıldı. Sahabenin hayatı, güzel ahlak ve temel dini bilgiler anlatıldı. İl merkezide 240 cami, Kur'an kursu, konteyner kent ve prefabrik mescitlerimizde yaz Kur'an kurslarımız icra edildi. İl genelinde ise 770 cami, Kur'an kursu, konteyner kent ve prefabrik mescitlerimizde kurslarımız devam etti. Bizim halkımızdan talebimiz kış döneminde çocuklarını 4-6 yaş kurslarına göndermeleridir. 2 Eylül itibariyle kayıtlarımız başlayacaktır. 16 Eylül'de ise ihtiyaç odaklı Kur'an kurslarımız başlayacaktır. Hem yetişkinlerden hem de çocuklarımızı kurslarımıza bekliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)