DÜNYA

Yemen 2 bin kilometreden işgal altındaki Tel Aviv’i vurdu

İşgal sözde ordusu sözcüsü, bu sabah Yemen'den Tel Aviv'e doğru balistik füze fırlatıldığını duyurdu.

İşgal medyası da hava savunmasının füzeyi engelleyemediğini kabul ederek, ölü ve yaralıların olduğunu belirtti.

İşgal ordusu sözcüsü, Tel Aviv ve çevresinde devreye giren sirenlerin ardından doğudan sınırı geçen karadan karaya bir füzenin tespit edildiğini doğruladı.

İşgal ordusu radyosu ise, balistik füzenin Yemen'den 2 bin kilometre mesafe kat ettiğini, böyle bir mesafe için bir balistik füzenin gerekli uçuş süresinin yaklaşık 15 dakika olduğunu belirtti. Hem Arrow sistemi hem de Demir Kubbe olmak üzere bir dizi önleyici füzenin ateşlendiği ama hepsinin de başarısız olduğu bildirildi.

Ordu Radyosu, Hava Kuvvetleri ve Ordunun, hava savunmasındaki başarısızlığın nedenini araştırdığını aktarırken, tespit sistemlerinin Yemen füzesini tespit etmiş gibi göründüğünü, ancak asıl sorunun; bunun hangi aşamada olduğu ve ağır, uzun menzilli bir balistik füzenin başarılı bir şekilde durdurulması için çok geç olup olmadığını açıkladı.

Ayrıca, "Yemenlilerin bizimle açık bir hesabı var ve bu, israilin savunma sistemlerine girmeyi başardıkları ilk sefer değil." dedi.

İşgal medyası Kanal 13 ise,  "Yemen füzesi sadece israilin savunma sistemlerini delmekle kalmadı, aynı zamanda Arap ülkelerinde ve Kızıldeniz'de konuşlanmış ABD ve müttefiklerinin sistemlerini ve en iyi erken uyarı sistemlerini de deldi. Orta Doğu hava sahasında tespit edilmeden 2.000 km uçuştan bahsediyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)