DÜNYA

Yunanistan orman yangınlarıyla mücadele ediyor

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın doğusunda bulunan Varnava bölgesinde devam eden orman yangınları nedeniyle 9 köyün tahliye edildiği belirtildi.

Bölgede etkili olan şiddetli rüzgârın da etkisiyle hızla yayılan yangının kontrol altına alınmasının zorlaştığı bildirildi.

Alevlerin yerleşim birimlerine ulaşması nedeniyle 9 köyün tahliye edildiği kaydedildi.

Varnava bölgesinde çıkan yangın nedeniyle evlerinden tahliye edilenlere geçici konaklama sağlayacak özel bir platform kurulduğu aktarıldı.

Yetkililer, vatandaşlara gerekmediği sürece dışarı çıkmamaları uyarısı yapıyor.

Yunanistan Sağlık Bakanlığı, yangın sebebiyle artan sağlık ihtiyaçlarına karşı Nea Makri ve Kapandritios'taki sağlık merkezleri ile Atina'daki bazı hastanelerin yüksek alarm durumunda bulunduğunu açıkladı.   

Yangınlara, 400'den fazla itfaiyeci, 110 itfaiye aracı, çok sayıda gönüllü, 15 yangın söndürme uçağı ve 9 helikopter müdahale ediyor.

Meteoroloji uzmanları ve hükümet yetkilileri, Perşembe gününe kadar hava koşulları nedeniyle vatandaşları artan orman yangınları konusunda uyarırken, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias da ülkenin yarısının "kırmızı alarm" altında olacağını belirtti. (İLKHA)