GÜNCEL

Yurt dışındaki Mardinli gençten 46 gündür haber alınamıyor

Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaşayan Akalın ailesi, 24 yaşındaki oğulları Serdar Akalın’ın yurt dışına çıkmasının ardından 46 gündür haber alınamıyor.

Bosna Hersek’te olduğu bilinen Serdar Akalın’dan alınan konumun, Hırvatistan sınırına yakın bir bölgede tespit edildiği belirtiliyor.

Bosna Hersek’te 21 Ağustos’tan buyana haber alınamayan 24 yaşındaki Serdar Akalın, babası Fikret Akalın’ın kendisine yurt dışına gitmemesi için uyarılarda bulunduğunu ancak buna rağmen yurt dışına çıktığını belirti.

Akalın, oğlunun Almanya’ya ulaştırılmadan Bosna Hersek’te ormanda telefonla konum attıktan sonra yorgunluktan dolayı yürüyemeyince rehberler tarafından geride bırakıldığını öğrendiklerini ve o zamandan beri oğullarından haber alamadıklarını dile getirdi.

Akalın, Bosna’ya gidip bir hafta süreyle oğlunu aradığını, ancak Türk ve Bosna-Hersek konsolosluklarında kendilerine Serdar Akalın ismiyle burada ve Hırvatistan’da kayıp şahıs olmadığının belirtildiğini ve bir sonuç alamadığını söyledi.

Baba Akalın, oğlunun kaybolması sonrası büyük bir üzüntü içinde olduklarını ve devlet yetkililerinden yardım beklediklerini belirterek, “Devletimizden, Dışişleri temsilciliklerimizden oğlumuzu bulmaları için yardım istiyoruz. Gerçekten çok perişanız, aile olarak dağıldık. Gören ya da duyan kişilerin yetkililere haber vermelerini rica ediyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)