EĞİTİM

Zeytin Dalı Kampüsü'nde güvenlik ve psikolojik destek ihtiyacı önerisi

Eğitimde güvenliğin ve psikolojik refahın önemini vurgulayan Okul Aile Birliği Başkanı Bekir Engül, Zeytin Dalı Kampüsü için çözüm önerileri sundu.

Eğitime Destek Platformu Okul Aile Birliği Başkanı Bekir Engül, Şanlıurfa’daki eğitim sorunlarına dair daha kapsamlı bir araştırma yapılması gerektiğini belirtti. Zeytin Dalı Kampüsü’ne dair gözlemlerini ve önerilerini paylaşan Engül, özellikle güvenlik ve psikolojik destek konularına dikkat çekti.

Zeytin Dalı Kampüsü’nde 5 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Engül, kampüste yeterli sayıda güvenlik görevlisi ve psikolog veya sosyolog bulunup bulunmadığına dair net bir bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti. Ayrıca, öğrencilerin kampüs içinde güvenli bir şekilde dolaşabilmeleri için hangi kurumun sorumlu olduğunun belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

“Kampüs alanlarında yeterli sayıda güvenlik görevlisi bulundurulmalı”

Engül, şu önerilerde bulundu:

“Sayın Valimizin, ilimizdeki tüm kampüs alanları ve sorunları tespit etmek üzere bir vali yardımcısını görevlendirmesi faydalı olacaktır. Kampüs alanlarında yeterli sayıda güvenlik görevlisi bulundurulmalı ve rehber öğretmenler aktif görev alarak öğrencilere güven ortamı sağlamalıdır. Okul müdürleri ve Okul Aile Birliği başkanlarının düzenli aralıklarla bir araya gelerek sorunları ve ihtiyaçları dinlenmeli, çözüm odaklı adımlar atılmalıdır.”

“Eğitimde çocuklarımızın güvenliği ve psikolojik refahı en önemli önceliğimiz olmalıdır”

Engül, “Eğitimde çocuklarımızın güvenliği ve psikolojik refahı en önemli önceliğimiz olmalıdır. Eğer bir öğrenci kampüs alanında güven eksikliği hissediyorsa veya endişe yaşıyorsa, bunun sorumluluğu hepimize aittir. Alınacak önlemler, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenli ve huzurlu bir eğitim ortamında yetişmelerine katkı sağlayacaktır.” dedi. (İLKHA)