Yoğun hava saldırıları ve topçu bombardımanları ile sivil halk katliamlara maruz kalıyor. Abluka nedeniyle ortaya çıkan insani kriz ve nüfusun yüzde 95'inden fazlasının yerinden edilmesi durumu daha da kötüleştiriyor.

İşgal savaş uçakları ve topçuları, bu gün de Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde evleri, mülteci kamplarını ve sokakları hedef alarak yoğun bombardımana devam etti. Bu saldırılar sonucunda onlarca kişi şehid oldu.

İşgalciler, 7 Mayıs'tan bu yana Refah'ta geniş mahallelerde ve Gazze'nin çeşitli noktalarında kara işgalini sürdürüyor. Hava ve topçu bombardımanları eşliğinde korkunç katliamlar işleniyor.

Gazze Şeridi’nin ortasında bulunan Nuseyrat Kampı'nın kuzeyine yapılan bombardıman sonucunda iki kişi şehid oldu, iki kişi de yaralandı.

Refah şehrinin kuzeyinde işgalcilerin gerçekleştirdiği saldırıda hedef alınan bir erkek ve bir kadının cenazeleri enkaz altından çıkarıldı.

İşgal topçuları, Gazze Şeridi’nin ortasında yer alan El-Meğazi'nin doğusu ve Nuseyrat'ın kuzeyine saldırı düzenledi. İşgal rejimi, Refah şehrinin güneybatısında yer alan mülteci kamplarına rastgele ateş açtı.

Bu sabah erken saatlerde, Tellu'l-Heva Mahallesi'nde Haddad ailesine ait bir evi hedef alan bir işgal saldırısında bir kadın ve kızı şehid oldu, enkaz altında kalan dolayısıyla kayıp olarak kayda geçen kişiler oldu. Yaralılar, Gazze’deki Baptist Hastanesi’ne kaldırıldı.

İşgalciler, saatler içinde ikinci kez Gazze’nin güneydoğusunda yer alan Zeytun Mahallesi'ndeki apartmanları bombalayarak yıktı.

Hindistan'da 3 katlı bina çöktü: 10 ölü Hindistan'da 3 katlı bina çöktü: 10 ölü

Zeytun Mahallesi'ndeki Bedir Camii yakınlarında Razi ailesinin evine düzenlenen saldırıda 6 kişi şehid oldu, 5 kişi yaralandı.

Sivil savunma ekipleri, Refah’ın farklı bölgelerinden 6 kişinin cenazesini enkaz altından çıkardı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha