Bloomberg'a göre Amerikalı yetkililer, Ağustos ayı başlarında Çin yazılımlarının otomobillere uygulanmasına kısıtlamalar getirmeyi planlıyor.

Kısıtlamalar aynı zamanda otonom sürüş teknolojilerinin kullanımı ve test edilmesi için de geçerli olacak.

Habere göre, kısıtlamalar Çinli şirketlerin ABD'deki sürücüler hakkında veri toplamasını engellemek için tasarlanacak; ayrıca önlemler Çinli otomobil üreticilerinin Amerikan pazarındaki paylarını artırmasını da engelleyecek.

Daha önce ABD, Çin'den çelik ve alüminyum ithalatına (%0-7,5'ten %25'e), yarı iletkenler ve güneş panellerine (%25'ten %50'ye), elektrikli araçlara (%25'ten %100'e) ve bilgisayarlara yönelik gümrük vergilerini artıracağını açıklamıştı.

Küresel ekonomik meseleleri denetleyen Amerikan Ulusal Güvenlik Başkanı'nın Asistan Yardımcısı Dalip Singh'e göre, Washington "Çin'i etkilemek için mümkün olan en geniş koalisyonu" oluşturmaya çalışıyor.

Bakan Fidan, Polonya Meclis Başkanı Holownia ile görüştü Bakan Fidan, Polonya Meclis Başkanı Holownia ile görüştü

Çin Ticaret Bakanlığı, Pekin'in ABD'deki tarife artışlarına yanıt olarak harekete geçeceğini söylemişti. Bakanlık ayrıca Washington'u ABD Başkanı Joe Biden'ın verdiği taahhütleri ihlal etmekle suçluyor. (İLKHA)

Kaynak: ilkha