ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığıaçıklamada, "ABD bugün Ukrayna'ya, Rusya'nın devam eden saldırılarına karşı savunmasında askeri güçlerini desteklemek üzere acilen ihtiyaç duyulan önemli bir yeni silah ve ekipman paketi gönderiyor." dedi.

Açıklamada, "Bu yeni yardımı, Ukrayna'nın topraklarını ve halkını savunmasını güçlendirmek için mümkün olan en kısa sürede konuşlandıracağız. Başkan (Joe) Biden'ın da açıkça belirttiği gibi ABD ve oluşturduğumuz uluslararası koalisyon Ukrayna'nın yanında olmaya devam edecek." ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığından KDC-Ruanda barış anlaşmasına ilişkin açıklama
Dışişleri Bakanlığından KDC-Ruanda barış anlaşmasına ilişkin açıklama
İçeriği Görüntüle

125 milyon dolar değerinde destek paketinin "hava savunma, roket sistemleri ve topçu mühimmatı, çok amaçlı radarlar ve tanksavar" gibi silahlarla mühimmat içerdiği belirtildi. (İLKHA)