Deprem sonrası sağlık alanında yapılan yatırımlara ve sağlığın önemine vurgu yapan Yorulmaz, il genelinde yatırım programında 55 sağlık tesisinin bulunduğunu kaydetti.

"İnşaatı devam eden 8, ihale aşamasında 20 proje var"

Yorulmaz, "6 Şubat depreminden sonra ilimizde sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve vatandaşlarımıza hizmet sunumunda kalitenin artırılması için sağlık alanında önemli yatırımlar hayata geçiriliyor. Bu kapsamda, göreve geldiğimiz günden itibaren ilimizde hastane, aile sağlığı merkezleri ve acil sağlık hizmetleri istasyonlarının yatırım programına alınması ve inşaatların bitirilmesi için yoğun çaba sarf etmekteyiz. İl genelinde yatırım programında 55 sağlık tesisi bulunmaktadır. Bu yatırımlardan 9 tanesinin inşaatı tamamlanmış olup 7 tesisimiz hizmete açılmıştır. İnşaatı devam eden 8, ihale aşamasında 20, proje aşamasında 15 ve arsa temin aşamasında 3 olmak üzere toplamda 46 tesisin yapımı tamamlandığında ilimizin sağlık alanında sorunları büyük oranda çözülmüş olacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorulmaz, "Merkez Malazgirt, Yeşilyurt, Varlık Mahallesi ve Şambayat Beldesi Aile Sağlığı Merkezlerimiz, Merkez 3 Nolu, Merkez 4 Nolu ve Merkez 9 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarımız hizmete açıldı. Kâhta ilçemizde 20 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Böylelikle sağlık hizmetlerine vatandaşlarımızın erişimi kolaylaştırılmış olup kaliteli ve konforlu sağlık hizmeti almaları sağlanmıştır. Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) binasının açılışı yakın tarihte gerçekleştirilecektir." dedi.

Mevsimlerle birlikte ruh hali de değişiyor! Mevsimlerle birlikte ruh hali de değişiyor!

İnşaatı devam eden sağlık tesisleri hakkında bilgi veren Yorulmaz, "300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi binalarında inşaat çalışmaları devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde de bu binalarımızın açılışını yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Merkez 150 yataklı devlet hastanesi inşaatının bitirilmesi için çalışmalarımızı hızlandırdık. Çelikhan ilçemizde yapımı devam eden 50 yataklı Acil Durum Hastanesi, Merkez Dağ Kuyucak, Kahta Hürriyet Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi; Kâhta Bölükyayla Beldesi ve Besni Suvarlı Beldesinde Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarımızın yapımı devam etmektedir. Adıyaman’da sağlık hizmetlerini daha iyi seviyelere getirmek ve vatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunabilmek için ekibimizle çalışmaya devam edeceğiz. Sağlık alanında en iyi hizmeti sağlamayı hedefledik." Şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha