Adıyaman'da Filistin'e destek gösterisi Adıyaman'da Filistin'e destek gösterisi

Gazze'de yaşanan soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM'de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan sürece vatandaşlar imza kampanyasıyla yoğun destek oluyor.

"Soykırım suçu failleri hakkında kanun teklifine destek ver!" imza kampanyasına destek veren Adıyamanlılar, siyonistlerin yargılanmasını temenni ettiklerini dile getirdiler.

"Savaş suçlusu olarak yargılanması gerekir"

Gazze'de soykırıma katılan işgalci siyonistler ve çifte vatandaşla hakkında konuşan vatandaşlardan Şükrullah Öztanrıkulu, "Yasa tasarısının teklifini duyduk, çok memnun olduk. Bu teklifin desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Türkiye vatandaşı olup Filistin'de, Gzze'de savaştıktan sonra ülkemize geri dönenlerin vatandaşlıktan çıkarılması ve savaş suçlusu olarak yargılanması gerekir. Bunların mal varlıklarına  el konulması gerektiğine inanıyoruz. bu yasa tasarısının biran evvel görüşülüp kanunlaşmasını bekliyor ve destekliyoruz." dedi.

"Ülkemde siyonist istemiyorum"

Gazzeli Müslümanlara yönelik katliamlara katılan siyonistlerin yargılanması için verilen teklife desteklerini ifade eden vatandaşlardan Mustafa Bozan, ailece imza kampanyasına destek vermek için geldiklerini kaydetti.

siyonist işgalcilerin yargılanması için verilen teklife, Meclis'te herkesin destek vermesi gerektiğini dile getiren Bozan, "Bu teklifi destekliyoruz. Gazze'de savaşan siyonistlerin ülkemizden derhal çıkarılmasını istiyoruz. Bu çıkacak kanunun diğer Müslüman ülkelere önek olmasını istiyoruz. Devlet büyüklerimizden özellikle rica ediyoruz, teklifi kanun olarak kabul etsinler." ifadelerini kullandı.

"israil'le olan anlaşmalar bitmesin istiyoruz"

Ailesiyle birlikte imza kampanyasına destek vermek için gelen çocuklardan Yasir Uyar ise, "Bu yasanın Meclis'ten geçmesini istiyoruz. Ülkemizde israilli istemiyoruz. israil'le olan anlaşmaların bitmesin istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha